Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Græd af glæde

Eleverne i 7.-8. klasse på Tønning-Træden Friskole jublede, så tårerne trillede, da de fik at vide, at de har vundet 25.000 kroner som den ene af to vindere i landsdækkende avis-konkurrence

Yes, vi vandt! Eleverne i Tønning-Træden Friskole ved Brædstrup i Midtjylland jublede, så tårerne trillede, da de i dag fik at vide, at de har vundet 25.000 kroner i landsdækkende skoleavis-konkurrence. (Video: Ernst van Norde/Redigering: Julie Sørensen)

'Er det virkelig rigtigt'?

Først gik der et par sekunder, hvor eleverne i 7. og 8. klasse på Tønning-Træden Friskole ved Brædstrup i Midtjylland holdt vejret og kiggede vantro på skoleleder Christian Dissing. Han havde netop afbrudt undervisningen for at fortælle dem den gode, men tilsyneladende utrolige nyhed:

- I er den ene af de to vinderklasser (sammen med Hareskov Skole i Værløse) i landskonkurrencen 'Nyhedsugen 2014'. I skal til København og spise pandekager på rådhuset næste torsdag, og her får I også jeres flotte præmie på 25.000 kroner.

Se også: Skoleaviser hædret med guldmedaljer

Da tavsheden blev brudt med et 'det er jo helt vildt, er det virkelig rigtigt' fra én af eleverne, blandede glædestårer sig med knyttede næver og spontane omfavnelser.

- Jeg begyndte at græde, svarede Ida Schougaard - stadig med en tåre på kinden - da Ekstra Bladet spurgte, hvad hun tænkte og gjorde, da skoleleder Christian Dissing havde overbragt den gode nyhed.

Stor indlevelse
Ida Schougaard, der går i 7. klasse, producerede i oktober i fjor sammen med kammeraterne tabloidavisen 'Modtrykket' med inspiration fra Ekstra Bladet og med emnet 'mod'. Indholdet var et 'kreativt og variérende udbud af personlige historier skrevet med stor indlevelse', som dommerkomitéen formulerer det. Artiklerne handlede om alt fra mobning over homoseksualitet til skolereform og flygtninge.

- Det var helt surrealistisk, jeg blev simpelthen så glad, fortsatte Ida Schougaard, der drømmer om, at vinderchecken skal bruges på en tur til Rom.

Konkurrencesite klar til brug i undervisningen

Mathias Glerup fra 8. klasse går ikke med en drøm om at blive journalist eller fotograf, men han husker tilbage på processen med at producere tabloidavisen med stor glæde.

- Jeg troede næsten ikke på det, men den er god nok, og nu vil jeg med endnu større glæde mindes de dage, hvor jeg fordybede mig i at skrive om ekstremsport, sagde Mathias Glerup.

Ældre konkurrenter
Klasselærerne Heidi Flou Mikkelsen og Dorthe Pors Knudsen var synligt stolte og jublede næsten lige så meget som børnene på den lille friskole med i alt 145 elever.

- Jeg troede først ikke på det, da jeg fik det at vide i går, og nu kan jeg ikke få armene ned, smilte Heidi Flou Mikkelsen og fortsatte:

- Eleverne var ansvarlige og gode til at idéudvikle og dele idéerne med hinanden. Jeg ved ikke, om det lige bliver Rom, men der skal da ske noget ekstraordinært, men det finder vi ud af sammen med eleverne.

Se også: Så ramte deadline

De to vinderaviser blev udvalgt blandt 64 lokalvindere, efter at 1.150 klasser havde tilmeldt sig avis-konkurrencen. Da Ekstra Bladet ringede og fortalte skoleleder Christian Dissing om triumfen i går, havde han svært ved at holde inde med sin viden over for eleverne.

- Jeg blev glad og virkelig imponeret og overrasket. Man skal nemlig tænke på, at vi jo ikke har nogen 9. og 10. klasse og derfor konkurrerede vores elever fra 7. og 8. også mod nogen, der var ældre end dem selv, påpegede Christian Dissing.

1 af 2 Eleverne på Tønning-Træden Friskole troede næsten ikke deres egne ører, da skoleleder Christian Dissing overbragte den glade nyhed. (Foto: Ernst van Norde)
2 af 2 'Har vi virkelig vundet 25.000 kroner?' spurgte eleverne vantro, da Ekstra Bladet besøgte Tønning-Træden Friskole ved Brædstrup. Skolens 7. og 8. klasser vandt førstepræmien sammen med Hareskov Skole i Værløse i en landsdækkende skoleavis-konkurrence, hvor de brugte Ekstra Bladet som inspiration. (Foto: Ernst van Norde)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen