Græd foran Merkel på tv: Pige får ny opholdstilladelse

14-årig palæstinenser stod til udvisning af Tyskland, men kan sammen med sin far nu blive boende i Rostock

Græd foran Merkel på tv: Pige får ny opholdstilladelse

Se episoden her. (Video: AP)

En palæstinensisk teenagepige, der stod til at blive udvist af Tyskland, og som for nylig brød ud i tårer foran forbundskansler Angela Merkel på direkte tv, har nu fået sin midlertidige opholdstilladelse forlænget af "humanitære årsager".

Det oplyser borgmesterkontoret i den nordtyske by Rostock fredag.

Den 14-årige Reem medvirkede i august som publikum i en tv-debat, hvor Merkel svarede på politiske spørgsmål.

På flydende tysk fortalte den unge palæstinenser, der kom til Tyskland fra en flygtningelejr i Libanon i 2011, om sin families kommende udvisning, og at hun blot ønskede at uddanne sig som alle sine klassekammerater.

Merkel trøster grædende flygtningebarn: Vi kan ikke hjælpe alle

Det fik Merkel til at udtrykke sympati, men samtidig forsvarede hun Tysklands asylpolitik over for pigen med, at Tyskland ikke kunne tage imod alle, der flygter fra fattigdom og krig.

Svaret fik Reem til at græde, og Merkel forsøgte at trøste pigen på en måde, som ifølge kritikere virkede akavet og kold.

Den tyske kansler stryger den palæstinensiske flygtning Reem på ryggen. (Foto: AP/Screendump/NDR)
Den tyske kansler stryger den palæstinensiske flygtning Reem på ryggen. (Foto: AP/Screendump/NDR)
 

Reaktionen på de sociale medier kom straks, og Merkels regering blev beskyldt for at føre en kynisk flygtningepolitik.

Hvad den præcise begrundelse for at forlænge familiens opholdstilladelse er, fremgår ikke af meddelelsen fra borgmesterkontoret i Rostock.

- Reem er et eksempel på en succesrig integration i vores by, siger Rostocks viceborgmester, Chris Müller, dog i en udtalelse.

Det står heller ikke klart, hvad der skal ske efter marts 2016, som opholdstilladelsen for Reem og hendes far er forlænget til.

Tyskland er et af de lande, der i den nuværende migrantkrise i Europa har argumenteret for, at EU-landene skal tage imod flere flygtninge.

Landet ventes at tage imod op mod 800.000 flygtninge i år, og kansler Angela Merkel har opfordret EU til at hjælpe folk på flugt i stedet for at gøre alt for at holde dem ude.