Annonce:
Annonce:

Grædefærdig Tefik: Jeg vil blive i Danmark

Den 15-årige dreng kæmper for at få lov til at blive i Holbæk på trods af, at hans familie har fået endeligt afslag på deres asylansøgning

- Jeg har det ikke specielt godt, lyder det. Her fortæller Tefik om udvisningen (reportage: Caroline Clante)
Annonce:
Følg Samfund

Onsdag kan være den sidste dag, at den 15-årige Tefik Dulaj får lov til at gå i 7. klasse på Isefjordskolen i Holbæk.

Han skal nemlig i morgen forlade Danmark sammen med sin far og mor, fordi familien har fået endeligt afslag på deres asylansøgning.

- Jeg kan ikke forstå det. Jeg har været her længe, og jeg elsker Danmark. Jeg elsker min skole, at spille fodbold og mine venner, så er jeg meget ulykkelig, siger den 15-årige dreng til Ekstra Bladet.

Cirkelines far kæmper for udvist dreng

Familien flygtede for fem år siden fra Kosovo til Danmark. Dengang fik familien Dulaj afslag på at opholde sig i Danmark, men til gengæld fik de et begrænset humanitært ophold. Det udløb i 2014, hvor familien derefter søgte asyl, hvilket de nu efter flere klager har fået endeligt afslag på.

Annonce:

- Jeg ved ikke, hvad der skal ske. Jeg ved, at vi skal udvises i morgen, men jeg håber sådan, at jeg kan blive, så jeg kan få mig en uddannelse.

Den 15-årige dreng har siden ankomsten til Danmark lært dansk og går i en helt almindelig dansk folkeskole. I fritiden spiller han fodbold to gange om ugen, og så har han en avisrute, så han kan tjene nogle lommepenge.

Sidste skoledag: I morgen bliver han smidt ud af landet

- Jeg ville ikke få mulighed for at gøre de samme ting i min fritid, hvis jeg bliver sendt tilbage. Derudover ville jeg have svært ved at komme i skole, fordi jeg ikke kan snakke albansk, fortæller den 15-årige fyr.

Tefik Dulaj fik i fredags at vide, at familien ikke længere kunne blive i Danmark, og at de skulle rejse torsdag den 16. april.

- Jeg havde en helt almindelig tysktime, og så ringede min far og sagde, at vi havde fået nej. Jeg fortalte det til min lærer, og så brød hele klassen sammen. Jeg havde ikke lyst til at græde foran dem, men det gjorde jeg, da jeg kom hjem.

Annonce:

Da Kosovo ikke længere er en krigszone, er der ikke længere en begrundelse for, hvorfor Tefik Dulaj og hans familie skal have asyl.

- Kan du forstå, at Danmark ikke har plads til alle dem, som gerne vil her til landet?

- Jo, men der er stadig mange, som gerne må bo her, selvom de ikke opfører sig ordenligt. Det gør jeg, og så bliver jeg alligevel sendt hjem.

Se klippet med Tefik Dulaj i playeren.

Sagen kort:

Tefik Dulaj kom til Danmark med sin familie, da han var 11 år.

Dengang fik familien Dulaj afslag på at opholde sig i Danmark. De fik til gengæld humanitært ophold. Familien Dulaj fik i 2014 afslag på, at få det humanitære ophold forlænget. De har efterfølgende søgt om 'opholdstilladelse af andre årsager', men fik afslag fra udlændingestyrelsen. Det har de klaget over til udlændingenævnet, men fik i fredags endeligt afslag. Familien skal rejse til deres hjemland Kosovo torsdag, da situationen i Kosovo ikke længere er truende for familien.

Tefik Dulajs familie har forsøgt at argumentere for, at de er nødt til at blive i Danmark, da Tefik Dulajs mor er psykisk syg og har brug for medicin. Det argument mener udlændingenævnet ikke, at man kan bruge, da man kan importere medicinen i Kosovo.

De har ligeledes forsøgt at holde fast i at man skal tage hensyn til Tefiks tarv, da han har boet i Danmark over en længere årrække. Men her henviser udlændingenævnet til, at man her skal have været her i seks til syv år i sammenhæng.

Ekstra Bladet har taget kontakt til Udlændingenævnet for at høre deres version, de kan ikke udtale sig om den konkrete sag, men forklarer i generelle vendinger, at man i ansøgninger om 'opholdstilladelse af andre årsager', vurderer, om der er forhold i hjemlandet der gør, at man ikke kan rejse hjem.

.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: