Grædende pige blev symbol på Trumps politik: Hun blev aldrig adskilt fra sin mor

Den lille 2-årige Yanela blev brugt som symbol på præsident Trumps hårde grænse-politik med adskillelse af illegale migrant-forældre og deres børn - hendes far melder nu ud, at pigen aldrig blev adskilt fra sin mor

Den lille to-årige pige blev et symbol på Trumps hårde grænse-politik med at adskillige illegale forældre for deres børn. (Foto: Ritzau/Scanpix)
Den lille to-årige pige blev et symbol på Trumps hårde grænse-politik med at adskillige illegale forældre for deres børn. (Foto: Ritzau/Scanpix)
Følg Samfund

Et billede af en lille to-årig pige, der grædende ser til, mens hendes mor bliver kropsvisiteret af grænse-betjente ved den amerikanske grænse mellem Mexico og USA er gået verden rundt. Billedet er blevet et symbol på præsident Trumps hårde grænse-politik, der adskiller illegale migrant-børn og deres forældre, når de bliver tilbageholdt ved grænsen.

Billedet er oven i købet kommet på forsiden af Time Magazine, hvor man har konstrueret et billede, hvor præsident Trump kigger ned på den grædende pige. Og billedet har også været brugt til en pengeindsamling, der samlede mere end 115 millioner kroner ind, der skal bruges til at sammenføre børn og forældre, der er blevet adskilt ved grænsen.

Men nu er der kommet helt nye oplysninger frem. Pigens far Denis Javier Varela fra Honduras har nemlig bekræftet overfor både Washington Post og Daily Mail, at hans datter og moren aldrig blev adskilt fra hinanden. Datteren er nu blevet identificeret som den 2-årige Yanela, mens moren hedder Sandra Sanchez og er 32 år.

Det skriver flere medier heriblandt Washington Post og Daily Mail, der begge har været i kontakt med den lille piges far.

Pigens far Denis Javier Varela har slet ikke været til stede ved grænsen. Han blev nemlig hjemme i Honduras sammen med parrets tre øvrige børn, mens hans kone Sandra Sanchez og hans datter Yanela forsøgte lykken i USA. I Honduras har Varela i øvrigt et udmærket job som kaptajn.

I forbindelse med den meget omtalte sag, genkendte Varela i medierne billedet af sin egen datter, og han frygtede også, at hun var blevet adskilt fra sin mor. Men i løbet af den her uge har han fået konstateret, at hans kone og hans datter aldrig blev adskilt. De blev derimod installeret sammen på et center i McAllen i staten Texas. Det har han fortalt til Washington Post.

Honduras stedfortrædende udenrigsminister Nelly Jerez har også overfor Reuters bekræftet Varelas oplysninger. Derudover har en talsmand fra USA's grænsekontrol overfor mediet Daily Beast bekræftet, at moren og datteren ikke blev adskilt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag