Grækenland sender urobetjente til ø med flygtningekrise

Ekstra betjente skal håndtere flygtningestrøm på græske øer. Læger uden Grænser kritiserer hårdhændet politi

Grækenland sendte onsdag forstærkninger i form af kampklædte betjente til ferieøen Kos, som er præget af voksende spændinger på grund af den store tilstrømning af migranter til øen.

De ekstra betjente er sat ind for at holde ro og orden, efter øens borgmester, Giorgios Kiritsis, har advaret om 'blodsudgydelser', hvis situationen bliver værre.

Kos har 33.000 indbyggere, og i øjeblikket venter omkring 7000 migranter og flygtninge på at blive registreret og udfylde de nødvendige papirer.

En polititalsmand siger, at der onsdag blev sendt to ekstra enheder, svarende til 40 betjente, til øen.

I alt bliver der sendt 250 betjente til de af Grækenlands øer, hvor tilstrømningen af flygtninge er størst, skriver græske medier.

Den græske regering har desuden sendt et ekstra skib til Kos, som kan fungere som midlertidig indkvartering for op mod 2500 mennesker.

- Skibet vil dække de basale behov for indkvartering, identifikation vil finde sted om bord, og den vanskelige situation på øen vil i vid udstrækning blive lettet, siger indenrigsminister Alekos Flambouraris.

Tirsdag slog politiet på Kos migranterne med stave og oversprøjtede dem med brandslukkere, tilsyneladende i et forsøg på at forhindre, at nogle blev trampet ned blandt de nytilkomne flygtninge og indvandrere, der ventede på at komme ind på et fodboldstadion for at sove der.

I ugevis har de sovet på strande og langs vejene på Kos.

Politiets håndtering af de mange flygtninge har fået Læger uden Grænser til at kritisere, hvad hjælpeorganisationen betegner som 'chikane af migranter og flygtninge'.

- Hvor der tidligere var tale om statslig passivitet er det nu statslig mishandling, hvor politiet bruger stadig mere hårdhændet magt mod disse sårbare mennesker, siger Brice de la Vingne, der er operationel chef hos Læger uden Grænser.

Torsdag ankommer EU's kommissær for migration, indenrigsanliggende og borgerskab, Dimitris Avramopoulos, til Athen for at drøfte flygtningekrisen med den græske regering.

16 kommentarer
Vis kommentarer