Annonce:
Annonce:

GRÆNSE-KAOS: SÅDAN KAN DU HJÆLPE

Seneste nyt: Indsamling aflyst. Myndighederne har ophævet flygtningeberedskabet. Vi afventer situationen

(Video: Niels Østergaard)
Annonce:
Følg Samfund

- Mad, tøj og legetøj har vi fået meget af.

Sådan lyder det fra generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Han er fuld af benovelse over den måde, store dele af civilsamfundet har reageret på i de seneste dage, hvor flygtninge er kommet over den danske grænse.

- Jeg befinder mig i Rødby og har set de her enorme mængder af mad, tøj og legetøj, som almindelige mennesker gladeligt har afleveret her. Og jeg må sige, at hjælpe-viljen er til stede.

Men det understreges nu fra Dansk Flygtningehjælp, at de pt. ikke modtage madrasser, dyner, hovedpuder.

- Vi modtager kun henvendelser om 'frivillige' eller folk der vil støtte. Vi kan ikke modtage eller håndtere brugte effekter, det har vi ganske ikke lov til ift. de indkvarteringsfaciliteter som vi har ansvaret for, lyder det.

Annonce:

Det er vores nordiske broderland, der står øverst på ønskelisten hos mange af rejsende, men politiet har fastslået, at det er ulovligt at tage flygtninge med i bilen, og det er i hele taget blevet sværere for civile at komme i kontakt med de rejsende, fordi myndighederne hurtigere end tidligere nu forsøger at registrere dem og sende dem enten tilbage til Tyskland eller køre dem til de centrale opsamlingscentre, der er under bevogtning.

Behov for frivillige
Men hvad enten flygtningene vil videre eller søge asyl i Danmark, er der behov for flere hænder til at hjælpe, når de kommer.

- Vi har først og fremmest brug for gode hjerter og varme hænder, der kan komme til modtageområderne og være behjælpelig med at tage imod og være flygtningene behjælpelig, forklarer Klaus Nørlem og tilføjer:

- Kan man tilmed tale arabisk, farsi eller et tredje sprog, eller har man baggrund som eksempelvis læge eller sygeplejerske, er det kun en fordel, vi kan drage nytte af her.

LÆS MERE OM HVORDAN DU HJÆLPER HER

Blandet støtte
Flygtningene ankommer i et stort antal til vores grænseovergange, hvor de modtages af en blanding af politi, nødhjælpsarbejdere og civile med vidt forskellige holdninger til de nyankomne - her senest med resultatet, at en gruppe så sig nødsaget til at flygte fra politiet i Rødby:

Annonce:

De sociale medier afspejler, at danskerne har vidt forskellige holdninger til alle de, der søger mod nord.

Venstre-regeringen – og Socialdemokraterne – gik til valg på, at der helst skulle komme så få som muligt, og det skorter ikke på indvandrer-kritiske røster blandt både kendte og almindelige borgere.

Omvendt har endnu flere kendisser og danskere vist deres støtte ved blandt andet at tilbyde flygtningene tøj, mad og et lift til Sverige.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: