Grænsebetjente brokker sig: Bruger for meget tid i Lalandia

I stedet for at arbejde igennem bliver betjente tvunget til at overholde 'stive' regler, når de er udsendt som grænsebetjente

Udsendte betjente klager over, at de kun må arbejde otte timer om dagen. (Arkivfoto: Thomas Borberg)
Udsendte betjente klager over, at de kun må arbejde otte timer om dagen. (Arkivfoto: Thomas Borberg)

Udstationerede betjente ved de dansk-tyske grænseovergange bruger oceaner af tid på at se fjernsyn, læse bøger eller spille badminton i stedet for at udføre stikprøvekontrol.

Det skriver BT.  

Avisen har talt med flere tillidsfolk fra etaten, der fortæller, at arbejdstidsregler står i vejen for, at udstationerede betjente kan få lov til at arbejde igennem, når de er væk fra familien.

Som reglerne er lige nu skal betjentene arbejde otte timer om dagen i syv dage i træk, når de bliver sendt ud til at andre politikredse for at udøve grænsekontrol. Når de har har arbejdet en uge, har de så den efterfølgende uge fri.

Oven i det kommer transport til og fra politikredsen, og det vækker hård kritik fra blandt andet Nordsjællands Politis tillidsmand.

- Jeg mener, at der skal være frivillighed i forhold til arbejdsdage på op til 12 timer, når man nu er kørt i bus til udkantsdanmark og skal bo der i syv dage. Men Rigspolitiet har oplyst til Politiforbundet, at det ikke er en mulighed, siger Tom Steffensen til BT.

Avisen fortæller, at udstationerede betjente, der skal udføre stikprøvekontrol på Lolland bliver indkvarteret i hytter i Lalandia. Og her må betjente, der kommer langvejs fra, finde alternative måde at fordrive tiden på.

- Kollegerne er blevet kørt ned på en mark i Rødby og holder otte timer fri et sted, de er blevet bedt om at være. Nogle politikredse kører hjem hver dag, men for kollegerne i Nordsjælland vil det betyde en transporttid på minimum fire timer pr. vagt pr. mand, og det giver efter vores opfattelse ingen mening at køre frem og tilbage efter hver vagt. Slet ikke hvis du har haft nattevagt, siger Kim Dueholm, der er næstformand i Nordsjællands Politiforening, og som netop har været udsendt til Rødby i syv dage.

Han fortæller også, at hvis man i stedet kan arbejde 12 timer om dagen, så vil det betyde, at man ikke skal udstationeres så ofte.

BT har konfronteret Peter Ekebjærg, der er politiinspektør i Rigspolitiet.  Han afviser at lave reglerne om og forklarer, at reglerne lige nu betyder, at flere af de udsendte betjente arbejder omkring 70 timer ugentligt, når de er væk.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen