Grænsekrig: Sydkorea skyder over grænsen til Nordkorea

Efter at Nordkorea tidligere i dag skød efter en højtaler på sydkoreansk territorium, svarer Sydkorea nu igen med artilleri

Sydkorea forbereder den årlige øvelse 'Ulchi Freedom', hvor de simulerer et nordkoreansk angreb.  (Foto: Ahn Young-joon / AP)
Sydkorea forbereder den årlige øvelse 'Ulchi Freedom', hvor de simulerer et nordkoreansk angreb. (Foto: Ahn Young-joon / AP)

Sydkorea har affyret en række artillerigranater mod Nordkorea, som et modsvar til, at Nordkorea har skudt ind over grænsen til Sydkorea.

Det skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Det var angiveligt en højtaler som spillede anti-nordkoreanske udsendelser ind over grænsen, der blev for meget for de nordkoreanske naboer, skriver Sky News.

Sydkorea meddelte for knap et par uger siden, at de har besluttet at blæse nyt liv i en 11 år gammel tradition med at sende propagandaudsendelser ind over grænsen til Nordkorea via højttalere.

- Vort forsvar har besluttet at begynde at sende propagandaudsendelser med højttalere langs grænsen, hed det i en meddelelse fra det sydkoreanske forsvarsdepartement.

Udsendelserne blev genoptaget, fordi Sydkorea anklager Nordkorea for at have plantet landminer, der sårede to sydkoreanske soldater d. 4 august. Nordkorea afviser at have noget med landminerne at gøre.

Se også: Sydkorea genoptager højttalerpropaganda over grænse

Spændingerne imellem de to lande er på kogepunktet, fordi Sydkorea lige nu forbereder den årlige militærøvelse 'Ulchi Freedom', som skal forberede landets soldater på et angreb fra Nordkorea. 80.000 Sydkoreanske og Amerikanske tropper deltager i øvelsen.

Det sydkoreanske militær har bedt tidligere soldater og officerer stå standby og forberede sig på, at blive indkaldt til militær tjeneste, hvis situationen med Nordkorea skulle eskalere, skriver KBS News.

139 kommentarer
Vis kommentarer