Græsk krise er stadig uløst få dage før vigtig deadline

Ledere fra Tyskland, Frankrig, EU, ECB og IMF prøver at blive enige om, hvordan de vil løse græsk gældskrise

Der er gjort 'seriøse fremskridt' ved et møde i Berlin om den græske gældskrise. Men meget mangler endnu, siger EU's økonomikommissær, Pierre Moscovici, til fransk radio.

Det fortæller han efter mødet, hvor lederen for Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde, og formanden for den europæiske centralbank, Mario Draghi, uventet dukkede op.

Mødet, der fandt sted mandag aften, havde også deltagelse af forbundskansler Angela Merkel, Frankrigs præsident, François Hollande, og EU's kommissionsformand, Jean-Claude Juncker.

Formålet med mødet var at finde 'det endelige forslag' til Grækenland, skriver avisen Die Welt.

Men så langt nåede man ikke. I stedet hedder det ifølge Merkels kontor, at de fem parter vil arbejde 'intenst' sammen i de kommende dage.

- Disse diskussioner er begyndt at bære frugt, siger Moscovici ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han understreger, at han er opsat på at fastholde Grækenland i eurozonen, men at tiden er knap.

Grækenland skal senest fredag afdrage 300 millioner euro til IMF på et tidligere lån. Det er det første af flere store afdrag, som regeringen i Athen skal udrede i løbet af juni.

Men alle parter frygter, at Grækenlands pengekasse er tom, og at landet teknisk set må erklære sig bankerot, medmindre EU og de øvrige involverede finder andre måder til at holde landet flydende.

EU og dets partnere tilbageholder en hjælpepakke til Grækenland på 7,2 milliarder euro, fordi den græske regering har sat det økonomiske reformarbejde i stå.

I Athen siger den græske arbejdsminister, Panos Skourletis, tirsdag formiddag, at regeringen ikke kan give flere indrømmelser over for EU, IMF og ECB for at få tilført flere midler.

- Der er ikke mere plads for kompromisser. Vi venter på, at den anden part vil påtage sig sit ansvar, siger han til græsk tv ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Lykkes det ikke, vil Grækenland formentlig blive tvunget til at forlade eurosamarbejdet.

16 kommentarer
Vis kommentarer