Gratis sommerlejr mangler fattige børn: Hvor er de henne?

Mens 14-15 voksne står klar til at tage imod 28 udsatte børn til den totalt gratis Den Glade Sommerlejr, så kniber det tilsyneladende med at finde børn nok, der har lyst til at være med

Inge Bækvang kan ikke begribe, at det tilsyneladende kniber med at finde tilstrækkeligt med fattige børn,s om kan tænke sig at komme på gratis sommerferie. (Foto: Den Glade Sommerlejr)
Inge Bækvang kan ikke begribe, at det tilsyneladende kniber med at finde tilstrækkeligt med fattige børn,s om kan tænke sig at komme på gratis sommerferie. (Foto: Den Glade Sommerlejr)

Det er ikke helt til at forstå. Men det kniber altså med at finde nok udsatte børn, som har lyst til at komme på en sommerferie.

Sådan siger Inge Bækvang, der er formand for foreningen Den Glade Sommerlejr.

Foreningen arrangerer hvert år sommerferie for 28 fattige børn mellem 7 og 10 år. Men i de senere år har det knebet gevaldigt med tilslutningen. Senest har arrangøren med hiv og sving fået 20 tilmeldinger, men der er stadig plads til en del.

Der er ellers penge nok til en masse skæg. Inge Bækvang og bestyrelsen bag sommerlejren har søgt fonde, så der både er til indlogering på feriekolonien Skovvængehus ud til stranden på Stevns. Der er også hyret en kogekone til at lave mad. Og så er der planlagt ture i skoven.

- Som sidste år, hvor vi holdt jul midt om sommeren, hvor børnene gik i skoven og fandt en vissen gren hver, som blev pyntet, og så kom julemanden, og der var en gave til hvert barn, siger Inge Bækvang.

Det er på dette sted, at foreningen Den Glade Sommerlejr forventer at indlogere 28 børn til en gratis sommerferie - hvis de ellers findes. (Foto: Den Glade Sommerlejr)
Det er på dette sted, at foreningen Den Glade Sommerlejr forventer at indlogere 28 børn til en gratis sommerferie - hvis de ellers findes. (Foto: Den Glade Sommerlejr)
 

Og der vil også være ekskursioner. Sidste gang, der var sommerlejr, besøgte børnene BonBon-Land og Lejre Forsøgscenter.

Alt er betalt
Det er i uge 29 mellem 13. og 19. juli, at 14-15 frivillige voksne står klar i feriekolonien. Det eneste, man som forælder skal sørge for, er at aflevere og hente sit barn på adressen sammen med lidt tøj og badetøj. Ellers er der styr på alt andet.

- Jeg håber på med lidt hjælp fra pressen, at vi kan få fyldt op. For jeg nægter at tro på, at alle børn i Danmark kommer på sommerferie. Jeg tror på, at mange familier ikke har råd til en ferie. Og det kan de få hos os. Vi har plads til at glæde en masse børn. Det er nok snarere de voksne, som der skal tage sig sammen frem for børnene, erklærer Inge Bækvang.

Hvis ikke der bliver fyldt op i kolonien, så kan det på sigt komme til at knibe med at holde arrangementet, hvor de frivillige står klar. For det kan ifølge Inge Bækvang blive svært at overbevise de virksomheder og fonde, som betaler hele gildet, om, at der overhovedet er et behov.

- Det er altså mærkeligt. Jeg blev overdænget med tilmeldinger i 2012. I 2013 var der et par ledige pladser. I 2014 blev der alene holdt sommerlejr i Nordjylland, og nu er der altså massive problemer, siger Inge Bækvang, som ellers har annonceret sin sommerlejr massivt på nettet og i regionale aviser.

Måske børn fra Jylland
Hvis man enten selv har børn, der ellers ikke vil komme på sommerferie, eller hvis man kender nogen, der har behov for lidt ekstra spas i ferien, så er man ifølge Inge Bækvang velkommen til at gå ind på foreningens hjemmeside og melde sig til. Her skal man forklare på en blanket, hvorfor man mener, at ens barn fortjener en sommerferie. Bestyrelsen vil siden vælge de heldige ud, som kan komme af sted.

- Der bliver holdt et lignende arrangement i Nordjylland, som en anden forening arrangerer. Så hos os er det primært for børn på Sjælland og Fyn, siger Inge Bækvang, som - hvis det stadig efter tilmeldelsesfristens udløb 10. juni viser sig, at der mangler børn - vil åbne op for at modtage børn fra Jylland.

85 kommentarer
Vis kommentarer