Greenpeace: Stop af skifergasboring er glædelig delsejr

Ikke før Total er helt ude af Danmark vil Greenpeace stille sig tilfreds, men de kalder det en vigtig delsejr

(Arkivfoto: Polfoto)
(Arkivfoto: Polfoto)

Mandagens stop af prøveboringen efter skifergas i Dybvad i Nordjylland vækker glæde hos Greenpeace.

- Det er utrolig glædeligt, at Total har opgivet den boring, siger klima- og energimedarbejder i Greenpeace, Tarjei Haaland.

Han vil dog ikke glæde sig for tidligt. Det franske energiselskab Total har stadig licens til at lave andre boringer i Nordjylland, hvis de skulle have lyst til det.

- Det er en glædelig delsejr, men vi skal have Total til totalt at opgive deres licens, og vi skal opnå en politisk erkendelse af, at skifergas simpelthen ikke er en del af den grønne omstilling, siger Tarjei Haaland.

Han vil fortsat kæmpe for at få Totals prøveboringer ud af Danmark for altid.

- Regeringen og Folketinget må indse, at de aldrig vil opnå folkelig opbakning til det skifergasmareridt, der er lagt op til. Et mareridt med tusindvis af boringer, som er nødvendige, hvis man skal udvinde skifergas, siger Taarjei Haaland.

Greenpeace har fra starten opponeret stærkt mod boringer efter skifergas i Danmark, som de mener, er unødvendig og ren profittænkning.

De mener desuden, at de miljømæssige konsekvenser er alt for store.

Tarjei Haaland udtrykker især bekymring for grundvandet og dermed danskernes drikkevand.

Og den bekymring er han ikke alene om.

- Skifergasstop! Slut med total forvirring om grøn omstilling. Slut med at gamble med grundvandet, skriver Danmarks Naturfredningsforening på Twitter.

17 kommentarer
Vis kommentarer