Gribbene går i kødet på hinanden: Nu tilbyder Realkredit Danmark også nul gebyr

Tre af landets store realkreditselskaber er nu i åben krig om kunderne

Hør mere: Onsdag forklarede journalist Peter Jeppesen om sagen i Ekstra Bladets studie

 

Mens BRF Kredit lige nu turnerer med, at de giver rabat til kunder, som vil skifte fra udskældte Totalkredit, melder Realkredit Danmark sig også på banen:

Selskabet sløjfer alle gebyrer, hvis kunderne kommer over til dem. Vel at mærke, hvis de også bliver kunder i Danske Bank, som ejer Realkredit Danmark.

'Flytter du et realkreditlån til os, slipper du for alle de sædvanlige omlægningsgebyrer,' lyder det således på Realkredit Danmarks hjemmeside.

I en mail til Ekstra Bladet oplyser selskabets presseafdeling om, at tilbuddet har været gældende siden 2013.

Dermed er der åben krig på realkreditmarkedet. Det sker på dagen, hvor Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har sendt en pressemeddelelse ud om, at konkurrencen på markedet skal undersøges.

'Vi deler erhvervs- og vækstministerens opfattelse af, at det er tid til at kigge nærmere på konkurrencen på realkreditmarkedet. Det er et vigtigt marked at sætte fokus på, da realkreditten har stor betydning for alle boligejeres privatøkonomi og for samfundet som helhed. Vi vil derfor sætte arbejdet i gang med det samme,' siger Christian Schultz i en pressemeddelelse.

Men det er ikke kun på stiftelsesgebyrene, at realkreditselskaberne er udskældt. Tværtimod er det især bidragssatsen - gebyret de tager for at formidle lån - som er udskældt. Senest er gebyret blevet en varm kartoffel, efter Nykredits datterselskab Totalkredit varslede gebyrstigninger 4. februar i år.

BRFkredit og Jyske Bank går nu direkte efter struben på Totalkredit. Det sker med en række attraktive tilbud til de rasende kunder i Totalkredit, der ønsker at flytte. Foto: JP Samfund - 2. mar. 2016 - kl. 08:30 BRFkredit sænker gebyrer med 5000 kr.

Nykredit er efterfølgende blevet kastet ud i en storm, der ikke er set lignende, siden netop Danske Bank indførte et fattigrøvsgebyr for deres kunder tilbage i oktober 2013. Banken mistede mere end 50.000 kunder på baggrund af stormvejret, og sagen endte med, at topchef Eivind Kolding, der af Ekstra Bladet blev døbt Kolde Eivind, blev sparket ud af banken med et gyldent håndtryk i halen.

Her kan du se interview med Rikke fra Nørresundby, der er kunde hos Totalkredit. (Foto: Rene Schütze)

80 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere