Annonce:
Annonce:

Grimhøj Moské igen i skudlinien: Alt fra Allah er godt

- Loven om stening af kvinder og mænd står i koranen. Det er ikke noget, jeg eller andre i Grimhøj Moské har opfundet, siger formanden for Den Muslimske Sammenslutning i Brabrand, Oussama El Saadi, til Ekstra Bladet

Annonce:
Følg Samfund

En heftig mediestorm mod den omstridte Grimhøj Moské i Brabrand vest for Aarhus er på ny under opsejling.

Således kom der mandag aften afslørende optagelser frem fra den kontroversielle moske, blot dagen efter, at moskeen på ny kom i fokus på grund af opsigtsvækkende udtalelser fra en ledende imam.

Nye optagelser fra Grimhøj: Slå børn der ikke beder til gud

Ovenpå den første afsløring var formanden for moskéen og Den Muslimske Sammenslutning, Oussama El Saadi, mandag allerede i fuld gang med at forklare og forsvare det hellige steds aktiviteter og eksistens i den store, gule murstensbygning i industriområdet nær Gellerup-parken og Bazar Vest.

Annonce:

Det skete, efter at én af de toneangivende imamer i Brabrand-moskéen, Abu Bilal, under skjulte optagelser foretaget af TV 2 underviser i, at kvinder skal straffes med stening, hvis de er utro, og at muslimer skal slås ihjel, hvis de ikke faster.

Grimhøjmoské: Bland jer udenom

På spørgsmålet om, hvorvidt han mener, det er i orden, at Abu Bilal siger, som han gør, i den udsendelsesrække om otte moskéer i Danmark, som sendes første gang på TV 2 i aften, svarer Oussama El Saadi:

- Alt, hvad der kommer fra Gud (Allah) er det bedste. Men det er ikke det samme, som at jeg mener, at man kan stene eller piske kvinder eller mænd her i Danmark, hvor vi selvfølgelig skal følge dansk lov.

Slå jeres børn
Oussama El Saadi og Grimhøj Moské var senest ude i en mediestorm for et år siden. Dengang blev det afsløret, at der var et radikaliserende miljø i og omkring moskéen, og at flere unge voksede ud af det miljø og ind i rollen som frivillige Syrien-krigere i terrororganisationen IS´ tjeneste.

Annonce:

- Jeg vil gerne understrege, at det hverken er mig eller andre her i Grimhøj Moské, der har opfundet Sharia-loven og dermed loven om stening af kvinder og mænd. Den står i koranen, og loven er kendt over alt i verden, hvor der er muslimer, siger Oussama El Saadi.

DF: Grimhøjmoskeen skal forbydes!

Han stiller spørgsmålstegn ved, hvorvidt imamen Abu Bilals udsagn i TV2-udsendelserne om at stene utro kvinder og piske jomfruer, der har sex, er taget ud af en større sammenhæng. Oussama El Saadi er desuden skeptisk over for, at TV 2 samtidig afslører, at muslimske forældre i Grimhøj Moské bliver bedt om at slå deres børn, hvis børnene ikke lærer koranen uden ad.

- Der bliver lagt pres på børnene for, at de skal læse og forstå koranen, men det er ikke det samme, som at vi beder forældre om at slå deres børn. Jeg slår heller ikke mine børn og bryder mig ikke om folk, der gør det, siger Oussama El Saadi.

Annonce:

Vi respekterer dansk lov
Oplysningerne om dokumentarserien 'Moskéerne bag sløret' har mildt sagt skabt forargelse i hele det politiske landskab med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, V, i spidsen bakket op af Dansk Folkeparti, der mener, at Grimhøj Moské skal jævnes med jorden.

- Man skal først bevise, at vi har gjort noget ulovligt. Derefter kan vi diskutere, om vores moské bør jævnes med jorden, siger Oussama El Saadi.

Medie: Grimhøj-imam underviser muslimer om stening og pisk

- Kan du forstå, hvis folk finder det kritisabelt, at der tilsyneladende så ofte er problemer med at respektere danske normer og kultur hos jer?

- Vi har valgt en vej, hvor vi altid taler åbent med vores kære medmennesker i Danmark, herunder også om vores religion. Vi skjuler ikke noget, vi siger tingene, som de er, uden at bryde loven. Vi lever efter og respekterer de danske love.

- Hvad er din personlige holdning til stening af kvinder?

- Hvis man ikke er i et islamisk land, som er bygget hundrede procent på sharia-lov, så kan stening ikke praktiseres. Vi bor i Danmark og respekterer den danske lovgivning.

22-årig forsøgte at rejse til Syrien fire gange

Annonce:

- Vi arbejder hårdt for at integrere os og har som alle andre vores bekymringer om Danmarks vé og vel, siger den muslimske frontfigur.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: