Grotesk gadefest: Politiet tager selfie under slåskamp

Der blev uddelt øretæver under Distortion på Vesterbro, men hvad lavede politiet? Se selv i videoen

Se her, hvad der skete, da der festet til Distortion (video: privatvideo / Facebook)

Et par politibetjente mente tilsyneladende, at de havde så god tid til at tage en selfie med en festdeltager under den københavnske gadefest 'Distortion', at de helt glemte at forhindre et drama, der forgik bag ved dem.

Det viser en video, som flere Distortion-gæster har lagt ud på Facebook.

I videoen ses det tydeligt, at det, der ligner et slagsmål, er under opsejling i en menneskemængde. Imens tager politibetjentene en selfie med en festdeltager og overhører dermed et råb fra scenen, hvor der flere gange siges 'stop det lort' til de involverede.

Men hos Københavns Politi mener man slet ikke, at der var tale om en slåskamp, men i stedet et udbredt koncert-fænomen.

- Vi vurderer, at der er tale om 'mosh pit' (eller 'moshing', red. - en slags simuleret slåskamp, som foregår under koncerter), og det er en del af Distortion. Så der er ikke tale om en slåskamp, siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen, efter Ekstra Bladet TV har sendt et link med videoen.

Men de siger i optagelser 'stop det lort', så der er vel tale om en slåskamp?

- Nej, vi vurderer, at der er tale om mosh pit, og det er foregået flere gange under Distortion og foregår hele tiden. Det er en integreret del af festivalen, og politiet forsøger at være imødekommende over for det fænomen, siger han.

Men selv om der er tale om 'mosh pit', kan det vel godt udvikle sig til en alvorlig situation. Hvor godt er det, at politiet ikke er opmærksomme, som vi ser her?

- Det her er mosh pit, så det er det, jeg forholder mig til, siger han.

Hvordan vil du så vurdere politiets indsats dagen igennem?

- Politiet har dagen igennem ikke haft de store sager. Vi forsøger at være imødekommende over for gæsterne på Distortion-festivalen og indgå på dens præmisser.

Ifølge politiet var der altså tale om en mosh pit, og ikke en slåskamp. Herunder ses en mosh pit til en metalkoncert. Vurder selv ligheder og forskelle:

1 af 2 
2 af 2 
67 kommentarer
Vis kommentarer