Grufuld video: Koalabjørnes hjem ofret i træfældning

Australien: En mor og datter fangede dette øjeblik, hvor et træ med en koalabjørn, og angiveligt dens unge, blev fældet. Aktivister overvejer nu at lægge sag an mod firmaet

Følg Samfund

En chokerende video af, hvad der angiveligt er en koalabjørn og hendes unge, som bliver hugget ned fra et træ af en fældemaskine, går i øjeblikket verden rundt.

TV: Såret koalabjørn reddet ned fra træ

Det var en mor og datter, der spottede episoden på en plantage i Bessiebelle i den sydvestlige del af delstaten Victoria, Australien. Det er firmaet Australian Bluegum Plantation (ABP), der arbejder på stedet, og de to valgte at konfrontere skovarbejderne med deres optagelser, men det kom der ikke noget godt ud af.

Det er nemlig Anthony Amis fra ngo'en Friends of the Earth, der har uploadet videoen på YouTube. Han fortæller til det britiske medie Daily Mail, at de, der filmede fældningen har valgt at være anonyme, da de blev truet af skovarbejderne.

- Der var verbale trusler fra den, der så dem filme, og maskinarbejderen. Og der blev truet med at skubbe kvindens bil væk fra vejen. Denne opførsel er ikke ualmindelig hos skovarbejder-firmaer, siger Anthony Amis, der dog har hørt, at koalabjørnen overlevede fældningen.

TV: Lille koala-bjørn flygter fra flammerne

- De er stadig bekymrede for, at den kunne være blevet kvæstet, og de ved ikke, hvad der er sket med ungen, lyder det.

- Personen, der optog videoen, tog tilbage til området samme dag og fandt tre syge og sårede koalabjørne - en af dem måtte aflives, fordi der var maddiker i den, fortæller Anthony Amis.

Daily Mail i Australien har forsøgt at få en kommentar fra firmaet ABP, men det har indtil videre ikke kunnet lade sig gøre. På deres hjemmeside står der, at de arbejder ud fra branchens mål om ikke at gøre koalabjørne fortræd. I juni skrev de på deres hjemmeside, at der i løbet af de sidste seks måneder var sket betydelige forbedringer i forhold til at beskytte koalabjørne.

Anthony Amis forklarer, at de fleste firmaer i stil med ABP har 'koala-spottere', hvis arbejde er at få øje på dem på dem på afstand og få dem ned fra træerne, inden de bliver fældet. Han mener derfor, at nogen ikke har gjort deres arbejde ordentligt. I de kommende dage vil organisationen derfor få en advokat til at se på sagen, fortæller han.

Koalaen lever udelukkende af eukalyptus-blade, som netop er det, der bliver fældet i området.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.