Annonce:
Annonce:

Grundfos bløder og fyrer hundredvis

Pumpekoncernen fyrer 405 medarbejdere på verdensplan. 133 må vinke farvel til deres job her i Danmark

Annonce:
Følg Samfund

En af landets gamle, hæderkronede virksomheder, Grundfos med hovedsæde i Bjerringbro, bløder, og det får nu ledelsen til at varsle hundredvis af fyringer både herhjemme og i flere af koncernens i alt 85 selskaber ude i verden.

Grundfos-koncernen har gennem de seneste fire år oplevet faldende indtjening og stigende kapacitetsomkostninger.

- Det er trist og smertefuldt at skulle sige farvel til mange dedikerede Grundfos-kolleger, men beslutningen er nødvendig. Og vi forsøger som altid at hjælpe de berørte medarbejdere videre, forklarer koncernchef Mads Nipper i en skriftlig kommentar.

Mads Nipper satte sig i chefstolen hos Grundfos 1. august i år. Han efterfulgte tidligere koncerndirektør Carsten Bjerg, der blev fyret sidste år.

Allerede i begyndelsen af september varslede Grundfos en snarlig sparerunde. Det skete, da pumpekoncernen aflagde sit halvårsregnskab.

Tilbagegang på 140 millioner kroner

Annonce:

I årets første seks måneder fik verdens største producent af pumper et resultat før skat på 301 millioner kroner. Det var en tilbagegang på 140 millioner kroner fra de 441 millioner kroner, der var afkastet i samme periode i fjor. Tilbagegangen skete samtidig med, at omsætningen steg.

Grundfos omsatte i 2013 for 23.3 milliarder kroner og er blandt Danmarks 25 største virksomheder.

Mads Nipper bebuder nu, at selskabet vil kæmpe for at få øget indtjeningen.

- Det gøres ved at reducere omkostningerne, trimme organisationen og ultimativt styrke vores globale salgsvækst, siger han.

Vi vil være på forkant

Grundfos-koncernen har 19.613 medarbejdere fordelt på 56 lande i 83 salgs- eller produktionsselskaber verden over. Selskabet har også afdelinger herhjemme i Langå, Aalestrup, Årslev, Brøndby og Farum, hvor i alt 5.021 af de godt 19.000 er ansat.

Ifølge kommunikationsdirektør Kim Nøhr Skibsted sker fyringerne så hensynsfuldt som muligt over for de mange primært funktionær-ansatte, som nu skal ud at finde et nyt job.

Annonce:

- Det gør altid ondt at fyre dygtige medarbejdere, men det sker i et forsøg på at afbureaukratisere og være på forkant med en skærpet konkurrencesituation, uddyber Kim Nøhr Skibsted årsagen til beskæringerne over for Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: