Grundskylden stiger i 29 kommuner i 2020

Folketingets finansudvalg har godkendt økonomien i aftale mellem regeringen og kommunerne om økonomien i 2020

Følg Samfund

En del boligejere vil få en stigning i grundskylden til næste år.

Det viser beregninger fra flere banker, efter Folketingets finansudvalg har godkendt økonomien i aftalen mellem regeringen og kommunerne om økonomien i 2020.

Det drejer sig om en stigning på 5,8 procent.

Grundskylden kommer til at stige i 29 kommuner.

- Det er stort set de samme boligejere, der rammes af stigningen i 2020, som også fik en ekstraregning i 2019 og de foregående år, siger Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker og boligøkonom i Nordea, i en skriftlig kommentar.

- Dog bliver antallet af berørte boligejere lidt mindre år for år, i takt med at stadig flere boligejere beskattes af den faktiske værdi af deres grund, siger hun.

Det er især husejerne i og omkring hovedstadsområdet, der får en stor regning.

I Frederiksberg Kommune har en gennemsnitlig husejer udsigt til at betale 2870 kroner mere i 2020, end de gør i dag, skriver Nordea.

Husejerne i Rudersdal, København, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Gentofte følger efter med regninger, der også når op over 2000 kroner for et gennemsnitligt hus.

Danske Bank har også regnet på det.

- Satsen er en del af det temmelig komplicerede system med et grundskatteloft, som vi har haft siden 2002, siger Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank, i en skriftlig kommentar.

- Om man rent faktisk får en stigning i sin grundskyld kommer an på, hvordan ens grundvurdering har udviklet sig siden 2001, og det har et ganske stort element af tilfældighed over sig.

- Den største stigning sker som sædvanligt i Frederiksberg Kommune, hvor den er på 3027 kroner per hus, men det hører med til historien, at der kun er ganske få enfamiliehuse på Frederiksberg.

- Nummer to på listen er Rudersdal med en stigning på 2748 kroner, siger han.

Det er muligt at vælge at betale pengene i 2021. Man kan også vente til huset en gang skal sælges. Men i det tilfælde skal man så være opmærksom på, at der løber renter på i mellemtiden.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+