Annonce:
Annonce:

Grundskylds-bommert: Husejere må lægge 300 millioner ud for staten

Der er ikke kun kludder med pensionisternes boligydelse. Husejerne kommer til at betale 300 millioner kr. for meget i grundskyld i et halvt år

Annonce:
Følg Samfund

Landets husejere kommer til at låne staten i omegnen af 300 millioner af kroner det næste halve år.

Det skyldes, at kommunerne allerede har sendt opkrævningen af grundskyld for første halvår 2016 ud til alle husejere uden at have taget højde for, at regeringen og de blå partier har besluttet at fryse grundskylden fast til næste år.

Det betyder, at husejere i kommuner med høj grundskyld komme til at betale mere end tusind kroner for meget for første halvår, som de først får tilbage, når den anden rate skal betales til efteråret.

300 millioner
Samlet kommer husejerne til at lægge 300 millioner kroner ud, idet den samlede pris for fastfrysningen ifølge Finansministeriet løber op i 600 millioner kroner i 2016.

Annonce:

-  I forbindelse med finansloven 2016 blev det aftalt, at grundskylden for ejerboliger i 2016 skal fastfryses på 2015-niveau. Kommunerne har imidlertid allerede udsendt opkrævningerne for ejendomsskatten for 2016. Det indebærer, at boligejerne betaler den oprindelige grundskyld i 1. halvår 2016 og bliver godtgjort i 2. halvår, skriver Skatteministeriet på sin hjemmeside.

I båd med pensionisterne
Dermed er husejerne havnet i samme situation som i hundrede tusindvis af pensionister, der får for lidt udbetalt i boligydelse i januar, fordi de offentlige myndigheder ikke kan nå at tilpasse sig den sene lovgivning sidst på året.

Allan Malskær, formand for Parcelhusejernes Landsforening, maner dog til besindighed.

- Først og fremmest er vi tilfredse med, at man har kunnet enes om at fastfryse grundskylden. Beklageligvis er det sket så sent, at kommunerne ikke har kunnet nå at få det med. Selvfølgelig betyder det lidt likviditetsmæssigt for husejerne, men jeg ser det ikke som et meget stort problem, siger Allan Malskær.

Kompensation
Han mener dog, at regeringen passende kan kompensere med et lille plaster på såret.

- Det kunne da være i form af en rente for de penge, husejerne har lagt ud, siger Allan Malskær.

Annonce:

Skatteministeriet slår fast, at alle boligejere skal betale den første rate som sædvanligt, selvom den ikke tager højde for fastfrysningen.

- I stedet vil boligejerne få tilbagebetalt den grundskyld, der er betalt for meget, som en nedsættelse af raten i 2. halvår.

Fastfrysningen af grundskylden vil gælde ejerboliger, dvs. parcelhuse, rækkehuse, ejerlejligheder, sommerhuse mv.

Skatteministeriet har netop sendt lovforslaget i høring med en frist til 8. januar 2016, og lovforslaget ventes vedtaget senere i januar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: