Guldbageren og den halve milliard

Kæmpegevinst på 475 mio. kroner lokker de danske spillefugle - vi mødte nogle af dem i en østjysk lottokiosk

Bagermester Henning Elgaard Andersen satser på at vinde de 475 mio. kroner hos kioskindehaver Cong Hanh Nguyen i Hørning. (Foto: Ernst van Norde)
Bagermester Henning Elgaard Andersen satser på at vinde de 475 mio. kroner hos kioskindehaver Cong Hanh Nguyen i Hørning. (Foto: Ernst van Norde)

Er det dig, der scorer den helt store gevinst, så kontakt Ekstra Bladet. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Hos Centerkiosken i Hørning syd for Aarhus er indehaver Cong Hanh Nguyen vant til, at kunderne scorer store gevinster på alt fra fodbold og hestevæddeløb til Vare- og Landbrugslotteriet.

Over alt i butikken hænger diplomer fra Danske Spil med snesevis af glade budskaber om gevinster på alt fra nogle tusinde kroner til flere millioner.

Hidtil har ingen dog snuppet det helt store brag på Euro Jackpot - i denne uge hele svimlende 475 mio. kroner.

- Men det skulle ikke undre mig, om der snart falder en stor gevinst her i forretningen, for vi har virkelig mange kunder, der spiller jævnligt, siger kioskejeren.

- Ikke et ord til konen
Ekstra Bladets reportere er løbet på på Hørning Centrets buldrende bagermester, Henning Elgaard Andersen, som for en kort stund forlod Guldbageren for at skyde nogle hundrede kroner efter det gyldne lod i Euro Jackpot.

- Jeg kan dælme godt sige Jer, at hvis jeg vinder, så skal vore døtre have en sjat hver. Og jeg pakker nellikerne og smutter nogle måneder afsted om på den anden side af kloden.

- Ikke et ord til konen, d'herrer, grinder Henning Elgaard.

Spiller for spændingen
Hos it-koordinator Eva Lyng, Skanderborg, er det ikke så meget den kontante gevinst som selve spændingen, der afgør, om hun køber et lotto-lod inden på fredag, hvor spændingen udløses.

- Jeg spiller kun en gang imellem, og jeg tror såmænd ikke jeg bliver lykkeligere af at vinde millioner. 20.000 kroner vil sikkert gøre mig lige så glad, siger Eva Lyng.

- Helt elementært er det spændingen omkring spillet, der giver én det der kick, siger hun.

Hvad ville du ellers bruge sådan en kæmpegevinst til?

- Det har jeg ikke tænkt over, siger Eva Lyng.

Bare vi vinder en gang imellem
Pensionist Bo Larsen og hustruen Else er stamkunder hos Centerkiosken.

- Jeg kører en fem-ugers kupon, og Else køber et skrabelod i ny og næ. Det er ikke det store, siger Bo Larsen, mens Else er inde og tjekke hans kupon.

Den gav et overskud på 40 kroner i denne uge.

- Ja, det løber lige rundt. bare vi vinder en gang imellem, så er det fint med mig. De der opreklamerede Lotto-spil siger mig ikke noget. Dem er jeg ikke interesseret i, siger Bo Larsen

Spil er pengespild
Tømrerlærling Mark Jensen, Hørning, vil hellere arbejde sig til penge og velstand end købe lottokuponer.

- Jeg spiller aldrig. Spil er spild af penge. Man vinder jo aldrig noget alligevel, og så er pengene smidt ud på ingenting, siger Mark.

- Så hellere give den en skalle på jobbet og tjene lidt mere. Det er vist mere fornuftigt, siger den 17-årige tømrerlærling.

Se også: Vanvittig jackpot løs: Sådan bruger du 475 millioner kroner

De fem største gevinster i Eurojackpot nogensinde

1. Tjekkiet (uge20, 2015), 570 mio. kr.

2. Finland (uge 37, 2014), 387 mio. kr.

3. Hessen, Tyskland (uge 49, 2014), 371 mio. kr.

4. Finland (uge 14, 2014), 363 mio. kr.

5. Danmark (uge 8, 2015), 315 mio. kr.

Amerikanske Marie Holms taler med pressen kort efter at have vundet 188 millioner dollars i februar 2015. (Video: AP)

1 af 4 Else og Bo Larsen er hyggespillere, der ikke deltagere i det store Eurojackpot-ræs. (Foto: Ernst van Norde)
2 af 4 - Jeg bliver nok ikke lykkeligere af at vinde 475 millioner end 20.000 kroner, siger Eva Lyng. (Foto: Ernst van Norde)
3 af 4 - Hellere arbejde mig til penge end spilde dem på lottospil, siger tømrerlærling Mark Jensen. (Foto: Ernst van Norde)
4 af 4 Bagermester Henning Elgaard Andersen satser på at vinde de 475 mio. kroner hos kioskindehaver Cong Hanh Nguyen i Hørning. (Foto: Ernst van Norde)
80 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere