Annonce:
Annonce:

Gymnasiekærester slog op og lovede hinanden: Vi gifter os hvis vi er singler som 50-årige

I 1981 datede Kimberley Dean og Ron Palmer hinanden, men gik så hvert til sit. 37 år senere har de valgt at leve op til et gammelt løfte, som de gav hinanden

Kimberley Dean og Ron Palmer var kærester i gymnasiet, men gik fra hinanden. 37 år senere er de blevet gift. Privatfotos
Kimberley Dean og Ron Palmer var kærester i gymnasiet, men gik fra hinanden. 37 år senere er de blevet gift. Privatfotos
Annonce:
Følg Samfund

Næsten fire årtier efter at de mødtes i gymnasiet, er 51-årige Kimberley Dean og 54-årige Ron Palmer netop blevet gift.

Det skriver New York Post, som samtidig fortæller, at ægteskabet er indgået efter en aftale, som de tog lavede med hinanden. Aftalen gik ud på, at hvis de begge stadig var ugifte i en alder af 50 år, så ville de gifte sig med hinanden.

Kimberley og Palmer mødtes som elever på gymnasiet Saint Agnes School i Minnesota for næsten 37 år siden. Hurtigt udviklede der sig et kærlighedsforhold mellem de to, hvor Dean var førsteårs-studerende, mens Ron var på sidste årgang.

Da det fælles år på gymnasiet var ovre, valgte Palmer at bryde med Kimberley, fordi der var så meget andet, der trak i ham.

- Vi datede hinanden i næsten et år. Siden slog vi op, men forblev venner, siger Ron Palmer.

Annonce:

- Jeg ville gerne prøve noget andet for at sige det på den måde, og det var jeg ærlig med hende omkring. Jeg besluttede mig for at gå efter sjov og ballade, og jeg var sikker på, at pigerne bare hang på træerne. Det viste sig dog, at jeg aldrig nogensinde fik bygget et så tæt forhold op til nogen anden pige, som jeg havde til Dean, siger Palmer videre.

Gift med andre
Få år efter at være gået ud af gymnasiet blev de begge gift med andre. Rons første ægteskab holdt i syv år, mens Kimberley fik to børn med sin første mand. Hun blev skilt i 1998.

De to tidligere turtelduer holdt dog kontakten i løbet af årene, selv om de begge var gift.

- Vi har det godt sammen. Og vi kender hinanden godt. Vi har det med at afslutte hinandens sætninger og grine ad hinandens åndssvage jokes. Vi er ligesom yin og yang, siger Kimberley Dean.

De to var forleden tilbage på det gymnasium, hvor det hele begyndte. Kimberley plejede at stå for foden af trappen for at se, om hun kunne spotte Ron på gangen oven over, hvor han gik som tredjeårs-studerende. Foto: Jeff Wheeler/Minneapolis Star Tribune/TNS/Sipa USA
De to var forleden tilbage på det gymnasium, hvor det hele begyndte. Kimberley plejede at stå for foden af trappen for at se, om hun kunne spotte Ron på gangen oven over, hvor han gik som tredjeårs-studerende. Foto: Jeff Wheeler/Minneapolis Star Tribune/TNS/Sipa USA
 

Holdt kontakten
Ron fortæller videre, at Kimberley altid var en god ven, som han kunne henvende sig til og bede om gode råd hos, hvis noget var galt. Også selv om han datede andre kvinder.

Annonce:

- Jeg fik ofte enten et brev eller et telefonopkald . Da jeg datede andre og havde problemer, kunne jeg ringe til hende, og hun ville hjælpe mig med at komme videre. Det var et supergodt venskab, og sådan var det i meget lang tid, siger Ron Palmer.

De to fortæller, at de kun kan mindes en periode på næsten seks måneder, hvor de ikke har haft talt sammen i løbet af de mange år. På et tidspunkt, mens de begge var i 30'erne lavede de en pagt sammen: Hvis de ikke havde giftet sig igen, når de begge blev over 50, så ville de gifte sig med hinanden.

Huskede hvad de aftalte
Egentlig opfattede de bare pagten som en lethjertet vittighed, som aldrig ville blive aktuel. Men i 2016 bragte Kimberley emnet på banen igen. 37 år efter, at de datede hinanden på gymnasiet.

- Det kom pludselig til mig. Og jeg spurgte ham, om han kunne huske den åndssvage pagt vi lavede, siger Kimberley.

Ron huskede, hvad de havde aftalt.

Annonce:

- Hun spurgte, om vi skulle prøve igen. Jeg sagde til hende, at jeg var af den opfattelse, at vi ville risikere at sætte et utrolig godt venskab over styr, fordi hvis det ikke fungerede denne gang, så ville jeg ikke være sikker på, at vi kunne fortsætte med at være venner, siger Ron.

Selv om han tøvede, tog det ikke Ron lang tid at beslutte sig.

- Jeg kunne jo se, at vi stadig havde følelser for hinanden. Og det har været fantastisk lige siden, siger han videre.

Gift i sidste uge
Nytårsaften 2017 friede Ron, og parret er netop blevet gift 1. juni, skriver New York Post. Dermed levede de begge op til pagten, som de lavede for 20 år siden.

- Det begyndte som en helt tilfældig joke, og ingen af os havde på noget tidspunkt troet, at vi ville sidde i den samme situation på det helt rigtige tidspunkt. Fordi vi begge er kommet ud af tidligere forhold. Og nu sidder vi så her, forklarer Kimberley.

Det nygifte par vil gerne minde andre om, at selv om man slår op med hinanden, så kan det faktisk lade sig gøre at forblive gode venner. Man bør holde fast i venskabet, for man ved aldrig, hvad fremtiden vil bringe.

Ved spørgsmålet om, hvorvidt deres forhold har forandret sig, nu hvor de er blevet gift, svarer Kimberley:

- Det er stort set det samme. Vi er bare gladere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: