Gymnasielærer: Høje karakterer gør elever syge

Karakterræset presser eleverne for hårdt, og vi får ikke nødvendigvis de bedste studenter ud af det. Sådan lyder det fra både elever og lærere i gymnasiet

Studenterne har god grund til at juble over, at gymnasietiden nu er overstået.

Ræset mod de højeste karakterer er eksploderet på det seneste, og stadig flere knækker under presset.

Det fortæller både lærere og elever, der vil have et opgør med 'absurd høje' adgangskrav til de videregående uddannelser.

Situationen er så slem lige nu, at flere elever bukker under, fortæller gymnasielærernes formand, Annette Nordstrøm.

- Der er faktisk nogle dygtige unge mennesker, specielt piger, der har rigtig svært ved at klare presset. De bliver syge af det og knækker på det, fortæller Annette Nordstrøm.

Samfund Studine: Fokus på karakterer er ekstrem

Set fra elevernes side, er karakterræset blevet 'ekstremt' og derfor vil også formanden for Danske Gymnasieelever have fjernet fokus på de høje karakterer.

Adgangskravene til videregående uddannelser skal handle om andet end et højt gennemsnit, mener Mathilde Walter, der selv blev student sidste år:

- Jeg er nervøs for, at man nu også indfører karakterer for adgangen til gymnasiet og andre ungdomsuddannelser. Så flytter man bare præstationskravene helt ned i folkeskolen, lyder det fra Mathilde Walter. Hun mener ikke, det kan betale sig for samfundet at have et system, hvor folk 'bliver nedbrudt'.

Se klippet om karakterræset ovenfor og hele studiedebatten om karakterkravene her:

0 kommentarer
Vis kommentarer