Gymnasiepiger skulle strippe: - De kan jo altid sige fra

- Det var langt over stregen, siger 19-årige Jacob Wöhler Jørgensen fra Borupgaard Gymnasium om konkurrence, hvor pigerne skulle fjerne deres makeup, for at den smukkeste kunne blive kåret

Ved du noget? Så tip os på mail til 1224@eb.dk eller på SMS til 1224. Det koster alm. takst.

Give et lapdance, strippe, spise bananer og fjerne makeup, så fyrene kan beslutte, hvem der er kønnest.

Det er noget af det, som nystartede 1.G-piger på Borupgaard Gymnasium i Ballerup ifølge Radio24syv er blevet udsat for, når de er begyndt på gymnasiet.

Udfordringerne har pigerne fået som et led i 3.G-drengenes konkurrence 'Mr. Put & Ms. Put', hvor deltagerne bliver udvalgt på baggrund af deres udseende. Konkurrencen er blevet afholdt i skolens kantine.

Artiklen fortsætter under videoen

16-årige Sofie stod frem i medierne slutningen af marts og fortalte sin historie om at være med i en sexvideo, der senere blev delt på nettet. Psykolog hos Red Barnet, Kuno Sørensen, kalder Sofies tilfælde for 'voldtægt', og han mener, den kan være med til at ændre udviklingen. Se mere her 

Ekstra Bladet har talt med Jacob Wöhler Jørgensen, 19, der går i 3. G på gymnasiet, og han fortæller, at konkurrencen går ud på, at klasserne kæmper om at have den 'sjoveste person'.

- En pige, du går i gymnasiet med, har været ude at sige, at der foregår nogle krænkende ting til de her samlinger. Er det ikke meget nemt for dig som dreng at stå og sige: 'Det skal man ikke tage så tungt. Det er bare sjove traditioner'?

- Jo, men igen gør du debatten til noget sexistisk. Det er ikke sådan, det er opfattet for mit vedkommende.

- De har altid mulighed for at sige til og fra, når de bliver spurgt. De er blevet spurgt på forhånd, og de ser konkurrencerne og har mulighed for at tænke over det og sige fra, mens showet foregår. Der er hele tiden mulighed for at sige fra, understreger han.

Borupgaard Gymnasium i Ballerup. (Google Maps) Samfund Gymnasiepiger strippede og spiste bananer foran lærere og elever

Han fortæller blandt andet også, at der er blevet taget hånd om det fra skolens side.

- Som det også fremgår af artiklerne (Radio24syv, red.), var der nogle piger, der var blevet bedt om at tage deres makeup, og så skulle man se, hvem der var smukkest. Det var langt over stregen, og det var ikke fair, siger Jacob Wöhler Jørgensen.

Krimi Elev bortvist efter deling af nøgenvideo

Se hele indslaget med Jacob Wöhler Jørgensen øverst i artiklen

 

0 kommentarer
Vis kommentarer