Annonce:
Annonce:

Gymnasiesnit afgør succes på universitetet

Det er nedslående, at universiteterne ikke formår at løfte unge gennem studierne, mener de studerendes formand

Annonce:
Følg Samfund

Studerende på universitetet, der har fået et karaktergennemsnit i gymnasiet på 4, har dobbelt så stor risiko for at falde fra studiet i løbet af det første år sammenlignet med studerende, der er kommet ind med et karaktergennemsnit på 10.

Det viser en undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) ifølge Politiken.

Instituttet har set på 148.000 studerendes studieforløb i perioden fra 2004 til 2010 og konkluderer, at karaktergennemsnit er et vigtigt parameter for universiteter, når de optager nye studerende.

Gennemfører studerende, der fik 4 i snit i gymnasiet, en universitetsuddannelse, er der næsten tre gange så stor risiko for, at de bliver arbejdsløse efter deres studie i forhold til studerende med 10 i snit.

Annonce:

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) vil i løbet af foråret komme med sit bud på, hvordan optagelsessystemet skal ændres. Hun vil stadig holde fast i karakterer.

- Jeg synes ikke, at vi skal smide karakterer ud med badevandet. De har en vigtig funktion. Jeg er bare optaget af, at man på gymnasier og videregående uddannelser har blik for, at der er andre indikatorer end karakterer, der siger noget om, hvorvidt man er et motiveret og talentfuldt ungt menneske, der kan gøre det godt på en videregående uddannelse, siger hun til Politiken.

Undersøgelsens konklusioner er ikke overraskende, mener Yasmin Davali, formand for Danske Studerendes Fællesråd.

Hun peger på, at gymnasieelever med de højeste karaktergennemsnit også ofte vil være dem, der kommer fra en akademikerbaggrund.

- Jeg synes, det er utroligt nedslående, at vi ikke formår at løfte unge gennem deres uddannelsesforløb. Undersøgelsen viser klart, at vi har et uddannelsessystem, der ikke i særlig høj grad er i stand til at rumme unge fra forskellige sociale lag, siger hun til Ritzau.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: