Gymnasium lukker sex-sladderblad efter skandalehistorier

På Gammel Hellerup Gymnasium lukker man skolens blad Mosquito efter omtalen af sexhistorier

16-årige Sofie stod også for nylig frem og fortalte sin historie, om at være med i en sexvideo som senere blev delt på nettet. Psykolog hos Red Barnet, Kuno Sørensen, kalder Sofies tilfælde for 'voldtægt', og han mener, den kan være med til at ændre udviklingen. Se mere her

I en skrivelse til forældre og elever på Gammel Hellerup Gymnasium forklarer rektor Jørgen Rasmussen, at skolens blad 'Mosquito' lukker. Bladet er drevet og skrevet af elever på gymnasiet, men som følge af flere skandalehistorier i pressen de seneste dage er bladet nu fortid.

- I lyset af den seneste presseomtale, og de synspunkter, der er kommet frem, har vi i dag haft et møde med elevrådsformændene og repræsentanter for Mosquito. Her har vi meddelt, at vi bliver nødt til at lukke bladet, skriver rektoren i meddelelsen delt på skolens egen Facebook-side.

Rektoren forklarer, at eleverne 'tog det til efterretning og viste forståelse for beslutningen.'

- Vi har indtil i dag valgt at følge en linje om dialog i stedet for forbud. Men jeg må også erkende, at hvis det er rigtigt, at der er elever på GHG, som har følt sig hængt ud i Mosquito, så kan vi naturligvis ikke acceptere det, skriver Jørgen Rasmussen.

(Foto: Anthon Unger)
(Foto: Anthon Unger)

Intime sexhistorier
De seneste dage har skolens blad været omtalt i pressen som et 'sladderblad,' hvor intime detaljer om navngivne elevers seksualliv er blevet delt. Ifølge 2.G-elev Kristoffer Hübertz har der været flere sager med Mosquito, hvor elever har følt sig krænket af tekst i bladet

- Ledelsen bryder sig ikke om det, fordi det strider imod gymnasiets værdier, men mere gør ledelsen ikke, siger Kristoffer Hübertz til Radio24syv.

nationen Efter gruppesex-video: Forbyd unge at være på internettet

Et af eksemplerne på Mosquitos afsløringer er blandt andet et tre år gammelt uddrag, som Radio24syvs nyhedschef Simon Andersen har delt på sin egen Facebook-profil. Her forklares da, hvordan en gruppe 3.g-elever holder efterfest.

- En af værterne her var vores alle sammens Afroman aka. (navn fjernet, red.). Han fik meget hurtigt hænderne fulde og endte senere i den egentlige værts lillesøsters seng med noget af et ocean. Vel nærmere en dejlig putte. Da de vågner næste morgen, laver pigen snigeren og skynder sig hjem uden et ord – og tilbage står en seng fyldt med blod. Den unge (navn fjernet., red.) skyndte sig derefter også hjem, og dér stod den stakkels vært ellers med blod på lagenerne og mormors hjemmesyede tæppe. Det var noget af en sejltur.. Men man er vel ikke en rigtig pirat, hvis ikke man har sejlet på det røde hav, står der i bladet.

Alternativ
Gammel Hellerup Gymnasium udgiver også elevbladet Indblik, et 'seriøst elevmagasin' med 'et andet indhold.' Det blev skabt for tre år siden efter en periode, hvor der blev stillet skarpt på Mosquitos indhold og et krav om, at elever, som kunne føle sig krænket, skulle godkende historier, før de blev bragt i sladderbladet. Samtidig indvilligede eleverne også i, at ledelsen kunne fjerne billeder eller historier under gennemsynet før hver udgivelse.

Denne historie er bragt i forlængelse af flere dages beskrivelser af unges seksualliv i offentligheden og særdeles på internettet. Blandt andet historien om Sofies sexvideo, som er blevet delt i hobetal blandt danske unge:

(Foto: Colourbox) Krimi Sofies mareridt: Sexvideo blev delt af tusinder

Ekstra Bladet vil gerne i kontakt med drengene for at høre deres udlægning af historien. Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

7 kommentarer
Vis kommentarer