Gymnasium tager kraftig afstand fra babe-kalender

Ledelsen på Espergærde Gymnasium tager alvorligt afstand fra en ny populær trend, hvor elever laver babe-julekalender med udvalgte billeder af skolens nuværende elever

En ny trend har spredt sig på Instagram, hvor gymnasieelever deler billeder af 'babes' i en julekalender. Foto: Screendump/Instagram
En ny trend har spredt sig på Instagram, hvor gymnasieelever deler billeder af 'babes' i en julekalender. Foto: Screendump/Instagram

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. SMS-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Espergærde Gymnasium tager kraftigt afstand fra delte billeder på Instagram, hvor der laves 'babe-julekalender,' med en række af skolens nuværende elever.

Den nye trend er ved at sprede sig på en række danske gymnasier, hvor eleverne på det sociale medie Instagram laver en 'babe-julekalender,' og poster billeder af en række af skolernes egne elever.

Profilerne er typisk af gymnasiernes egne elever og har typisk en titel på Instagram ved navn 'babes_2019.' Her deler profilerne lækre billeder af skolernes elever.

Tager kraftigt afstand
Og det er næppe et tilfælde, hvem der er blevet udvalgt som dagens låge i julekalenderne. Problemet har også nået Espergærde Gymnasium, men skolens ledelse tager alvorligt afstand fra de delte billeder og finder det samtidig ret upassende.

- Jeg synes ikke, det repræsenterer værdier på nogen måde, som skolen kan stå inde for. Jeg bryder mig ikke om det. Vi tager kraftig afstand fra det og fra værdierne, siger rektor hos Espergærde Gymnasium Henrik Boberg Bæch til Ekstra Bladet.

På Espergærde Gymnasium tager man ligeledes sagen alvorligt, og skolen er derfor i gang med at undersøge, hvem der rent faktisk står bag Instagram-profilen ved navn 'eg_julebabes.'

- Jeg kan sige, at hvis vi finder ud af, hvem det er, og hvis vi får at vide, at nogle af de elever, som er blevet afbilledet i den, føler sig krænket, så har vi en sag, og så vil vi sagsbehandle den, og så kan det få sanktioner, lyder den kontante udmelding fra Henrik Boberg.

58 kommentarer
Vis kommentarer