Håbefulde flygtninge lokket til den makedonske grænse

Rygter om støtte fra Røde Kors og 500 journalister får nye flygtninge til at søge mod græsk-makedonske grænse

Mens Europa stadig venter på at se aftalen mellem EU og Tyrkiet om tilbagesendelse af migranter blive ført ud i livet, strømmede hundreder af håbefulde flygtninge søndag tilbage til flygtningelejren Idomeni ved Grækenlands grænse til Makedonien.

250 mennesker i alle aldre samlede sig ved jernbanespor og grænsehegn, mens de sang og råbte slogans.

De kom, efter rygter om at den lukkede grænse ville blive genåbnet, og blev overvåget af 50 græske politifolk i kampuniformer.

Den ny tilstrømning sker, mens de græske myndigheder forsøger at evakuere omkring 11.500 mennesker fra den allerede overfyldte lejr. De er strandet i Idomeni, efter at flere Balkan-lande har lukket grænserne og derved migrantruten til EU.

Den seneste bølge af tilbagevendte skyldes tilsyneladende rygter om, at Røde Kors og 500 journalister fra hele verden ville hjælpe flygtningene med at bryde igennem grænsen til Makedonien.

Det oplyser en ung syrisk flygtning til nyhedsbureauet Athen.

- Folk har været her i lang tid. Jeg mener, det er meget farligt at krydse, især for børnene, men hvad skal vi gøre?, spørger 24-årige Qasim Mosawy fra Afghanistan.

En million migranter og flygtninge ankom sidste år til Grækenland, og lørdag opholdt omkring 50.000 mennesker sig ifølge nyhedsbureauet Reuters i miserable teltlejre ved grænsen til Makedonien.

De græske myndigheder forsøger at stoppe de grundløse rygter, der driver flygtninge og migranter. Det siger Giorgos Kyritsis, talsmand for agenturet SOMP, der skal koordinere Grækenlands svar på flygtningekrisen.

- Vi prøver at øge vores oplysningskampagne til flygtningene. Af grunde vi ikke forstår, forsøger nogle mennesker at skabe falsk håb, siger Kyritsis til AFP.

Græske embedsmænd gjorde det med højttalere klart over for de ventende ved Idomeni, at grænsen forbliver lukket, og budskabet blev gentaget på arabisk og farsi.

Fredag og lørdag transporterede 11 busser omkring 600 flygtninge bort fra Idomeni til andre lejre i det nordlige Grækenland.

Det var især forældre med børn, som ikke længere kunne klare de barske forhold. Men andre holder stadig ud i Idomeni-lejren.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere