Håndværkerfradrag for 2015 kan indberettes fra onsdag

Nu kan danskerne indberette håndværkerfradrag for hele 2015 til Skat og dermed få et fradrag på op til 15.000

Der er gode nyheder til dem, der har fået foretaget vedligeholdelse af deres bolig i 2015. Onsdag meddelte Skat, at det nyligt genindførte håndværkerfradrag nu kan indberettes på Skats hjemmeside.

Og det er ikke kun borgere, der har haft håndværkere på besøg, siden fradraget blev genindført i august, der kan få glæde af muligheden.

Fradraget virker nemlig med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2015, så alle, der har fået vedligeholdt deres hjem, kan få et fradrag på op til 15.000 kroner inklusive moms for arbejdsløn til service og vedligeholdelse på bopælen og fritidsboliger.

- Fra i dag kan man indberette sine udgifter digitalt. Når håndværkerfradraget er indberettet, sørger vi for, at det kommer med på årsopgørelsen for 2015, siger Richard Hanlov, underdirektør i Skat, i en pressemeddelelse.

I august 2015 genindførte Venstre-regeringen håndværkerfradraget for en midlertidig periode frem til 2018. Det sker til trods for, at partiet var med til at afskaffe ordningen fra udgangen af 2014.

Under sommerens valgkamp skiftede Venstre dog kurs. Partiet lovede, at fradraget ville fortsætte, hvis Venstre fik magten.

Dansk Byggeris direktør, Lars Storr-Hansen, var særlig begejstret for regeringens beslutning.

- Hvis man indfører ordningen de næste tre år, vil det være med til at uddanne faglærte, vi skal bruge, når det kommer til at gå endnu hurtigere i 2018, sagde han til Ritzau i august.

Derimod blev der rejst en del kritik fra rød blok. Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen, mener eksempelvis ikke, at der længere er behov for ordningen.

- Vi synes, at håndværkerfradraget gav mening i de år, hvor der var allermest behov for at sætte gang i tingene ved hjælp af et starttilskud, men nu går det igen fremad for økonomien, sagde han til Ritzau i august.