Hård narko er kun en google-søgning væk

Danske pushere sælger narko på den frit tilgængelige hjemmeside Tapatalk.com. Politiet kender til siden, men har svært ved at finde frem til bagmændene

Foto: Anders Aagaard
Foto: Anders Aagaard
Følg Samfund

Hash og hårde stoffer er kun et klik væk på Google, skriver Politiken.

To ord i Googles søgefelt, et klik på det første forslag, der kommer frem, og du havner på siden Tapatalk.com og dets underforum ’Hash’. Her kan alle og enhver etablere kontakt til pushere, som sælger kokain, MDMA, hash, amfetamin eller endda fentanyl.

Bytter du Vejle ud med Odense, Aarhus, Aalborg eller København, foreslår Google også hjemmesiden, der har inddelt forummet efter de fem større danske byer.

Gigantisk fangst: Fandt kokain for knap 3.300.000.000

'Det bedste til næsen – Herning – 900 per g', skriver for eksempel en bruger, der angiveligt sælger kokain.

Annoncen indeholder en produktbeskrivelse, pris og et brugernavn til appen Wickr – en krypteret app, hvor køber og sælger kan aftale pris, mødested og tidspunkt, uden at det kan spores.

Svært for politiet
Politiet kender til siden, men de har svært ved at lukke den eller finde frem til bagmændene, fordi detaljerne om handlerne som regel foregår over krypterede apps, fortæller Michael Kjeldgaard, der er chef for Nationalt Efterforskningscenter.

- Det er klart, at dansk politi må stå på tæer for at bekæmpe den her form for kriminalitet, for de, der benytter sig af den, bruger tjenester, der gør det svært for politiet, siger Michael Kjeldgaard.

Hård narko og stikvåben fundet i ungdomsklub

Forummet er blot et ud af mange, der bruges til salg af narkotika, fortæller lektor på Sociologisk Institut ved Københavns Universitet Jakob Demant, der har forsket i salg af stoffer på sociale medier.

»Krypterede apps har lavet en disruption af stofmarkedet. Både Wickr, taletidskort og Snapchat er måder, hvorpå sælger og køber beskytter sig relativt godt imod politiet«, siger Jakob Demant.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind