Hård personalepolitik: Underpræsterende ansatte tæsket foran kolleger

Banken uddelte smæk til ansatte foran deres kollegaer efter skuffende resultater. Se de ydmygende optagelser herunder

Se den ydmygende afstraffelse her.

Hvis kinesiske Shanxi Rural Commercial Bank ikke scorer topkarakterer i medarbejdertilfredshed, er det fuldt forståeligt.

En video fra et medarbejderseminar afslører nemlig hvordan banken afstraffer medarbejdere som den mener underpræsterer, skriver Shanghaiist.com.

I optagelserne fra seminaret ses det hvordan fire mandlige og fire kvindelige medarbejdere er blevet kaldt op på scenen foran alle andre i salen.

- Hvorfor var I lavest rangerede i dag?, spørger en træner hyret til lejligheden de ansatte, hvortil svarene bland andet lyder 'fordi jeg ikke har overgået mig selv' og 'fordi jeg ikke er modig nok'.

- Gør jeres bagdele parate, lyder det derefter fra træneren, før han hiver en planke frem og smækker hver ansat i enden fire gange.

Videoen har fået brugere af det kinesiske sociale medie Weibo til at lange ud efter banken og det hyrede konsulentfirma for den hårdhændede personalepolitik.

Se også: Flere dårlige nyheder for de finansielle markeder - denne gang fra Kina

Derfor har banken nu udsendt en pressemeddelelse, hvor den bekræfter at videoen stammer fra et seminar i 'præstationsfremskridt', som blev afholdt i weekenden for 200 ansatte.

Banken meddeler at man nu har indstillet det kontroversielle træningsprogram, og suspenderet to ledere for ikke at undersøge programmet grundigt på forhånd, skriver Peoples Daily China ifølge Shanghaiist.

Træneren har også undskyldt den fysiske afstraffelse, som ifølge ham selv var et forsøg på at gøre de ansatte mere konkurrencemindede.

Se også: Kinas gæld kan være næsten 6.000.000.000.000 kr. større end hidtil antaget

55 kommentarer
Vis kommentarer