Haarder: Ingen risiko ved flygtninge i børnehaver

Flygtninge bliver ansat i praktik i daginstitutioner i hele landet, uden at kan tjekke, om de har begået overgreb mod børn i deres hjemland. Kulturminister Bertel Haarder (V) har tillid til, at kommunerne ansætter de rigtige

- Jeg har tillid til, at kommunerne udviser fornøden forsigtighed i disse sager, og at de – som øvrige arbejdsgivere – gør, hvad de kan for at ansætte de rigtige personer til stillinger, der omfatter kontakt med børn, siger kulturminister Bertel Haarder (V).
- Jeg har tillid til, at kommunerne udviser fornøden forsigtighed i disse sager, og at de – som øvrige arbejdsgivere – gør, hvad de kan for at ansætte de rigtige personer til stillinger, der omfatter kontakt med børn, siger kulturminister Bertel Haarder (V).

Flygtninge-panik blandt forældre med børn daginstitutioner.

Tilbage i december kunne Ekstra Bladet fortælle, at der i hele landet var flygtninge i praktik i børnehaver og vuggestuer.

Men hverken forældre, institutionsledelser eller kommuner kan vide, om flygtningene har begået overgreb mod børn i deres hjemland, fordi deres børneattest kun siger noget om den tid, de har været i Danmark.

Haarder: Jeg har tillid til kommunerne
Nervøsiteten for flygtninge, der er i praktik i daginstitutioner, har dog ikke umiddelbart ramt kulturminister Bertel Haarder.

I slutningen af sidste år stillede gruppeformand Peter Skaarup (DF) et skriftligt spørgsmål til Bertel Haarder, om hvordan kulturministeren kan forsvare at udsætte danske børn for den risiko, at lade flygtninge passe småbørn, når man ikke kan lave et baggrundstjek.

Og til det svarer kulturminister Bertel Haarder (V), at han tror på, at kommunerne kan ansætte de rigtige personer.

- Jeg har tillid til, at kommunerne udviser fornøden forsigtighed i disse sager, og at de – som øvrige arbejdsgivere – gør, hvad de kan for at ansætte de rigtige personer til stillinger, der omfatter kontakt med børn, skriver Bertel Haarder i sit svar.

- Det er ikke særlig smart, at man ikke kan gå ind og kontrollere, hvordan deres baggrund er, for reglerne, der sikrer at vi ansætter folk, der er egnet til at tage sig af børnene, bygger på kedelige historier, siger tidligere chefpolitiinspektør og formand for Børnerådet, Per Larsen (Foto: Philip Davali). Samfund - 8. dec. 2015 - kl. 15:47 Forældre i oprør: Ingen kontrol med flygtninge i pædagog-jobs

'Ren' attest skal i stå alene
Bertel Haarder uddyber, at en 'ren' børneattest ikke skal være et den eneste grund til, at sætte flygtninge i praktik i børnehaver og vuggestuer.

- En børneattest bør aldrig stå alene, og der bør altid foretages en samlet og konkret vurdering af, om en person er egnet til at arbejde med børn – uanset, om det er tale om en flygtning eller en dansk statsborger, skriver kulturminister Bertel Haarder.

Institutioner herhjemme skal ellers, når de ansætter nyt personale, der fast færdes blandt børn under 15 år og som derved har mulighed for at opnå direkte kontakt med børn, indhente børneattester, der dokumenterer, at vedkommende ikke har begået overgreb på børn.

Men Rigspolitiet bekræfter over Ekstra Bladet, at det i praksis er umuligt at tjekke, når det gælder flygtninge, da man ikke kan indhente de papirer fra de lande, de flygter fra. Det er kun muligt at undersøge, om flygtningene har begået overgreb eller anden kriminalitet i den tid, som de har været i Danmark.

Flygtninge får job i institutioner over hele landet, selv om deres baggrund ikke kan tjekkes grundigt. Modelfoto: Colourbox Samfund - 8. dec. 2015 - kl. 17:10 KL om manglende pædofil-kontrol i børnehaver: Dumt at lave regler for flygtninge

1 af 2 Sagen om flygtninge i pædagog-jobs begyndte, da en bekymret forældre skrev til Ekstra Bladet, at to syriske flygtninge var i praktik i samme børnehave, som hans børn (Foto: Philip Davali)
2 af 2 - Jeg har tillid til, at kommunerne udviser fornøden forsigtighed i disse sager, og at de – som øvrige arbejdsgivere – gør, hvad de kan for at ansætte de rigtige personer til stillinger, der omfatter kontakt med børn, siger kulturminister Bertel Haarder (V).
86 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere