Haarder kæmper videre for SKAM: Håber på hjælp fra norsk minister

Det er ikke længe siden, det kom frem, at Bertel Haarder, syntes det var en tilbagegang af den danske ungdom, hvis vi ikke kan se SKAM - nu rækker han ud efter norsk politiker

Bertel Haarder kæmper en hård kamp for at få danskerne kan få lov at se 'Skam' igen. Foto: NRK
Bertel Haarder kæmper en hård kamp for at få danskerne kan få lov at se 'Skam' igen. Foto: NRK

Den tidligere kulturminister og SKAM-fan, Bertel Haarder, tager nu skridtet videre for kunne blive ved med at se den populære ungdomsserie.

I et opslag på Facebook har han taget direkte kontakt til den norske kulturminister, Linda Hofstad Helleland.

Han skriver blandt andet i opslaget, at geoblokeringen er helt uhørt og ikke tjener nogen noget, og at det er et tilbageskridt for den danske ungdom, hvis den norske serie bliver taget fra dem.

- Musikproducenterne tjener jo ikke noget, når der geoblokeres, så andre end nordmænd ikke kan se programmet. Derved skader de den nordiske sprogforståelse, uden at få noget ud af det.

- At geoblokere er den dårligst tænkelige løsning. Det giver ingen penge og ingen TV-sening over grænsen. Jeg rejser spørgsmålet i Nordisk Råds Præsidium og vil forfølge den til dørs som en principsag, slutter han sit opslag, som den norske politiker umiddelbart endnu ikke har reageret på.

Det gik intet mindre end amok på de sociale medier, da danske seere i midten af januar kun så en sort skærm, når de forsøgte at se den norske hit-serie SKAM på hjemmesiden NRK.no.

Den norske tv-kanal så sig nemlig nødsaget til at lukke for udlandets adgang til den populære serie, og det vakte stor vrede blandt danskere - blandt andet hos den tidligere kulturminister.

Se også: Bertel Haarder kæmper for Skam

Serien er blevet set af rekordmange danskere, og 72-årige Bertel Haarder stillede tidligere på måneden et såkaldt paragraf 20-spørgsmål til sin efterfølger som kulturminister, Mette Bock (LA), hvor han gerne ville vide, om hun vil arbejde for, at der "igen bliver uhindret adgang" til serien for danske seere.

Her lagde han vægt på, at intet betyder mere for den nordiske sprogforståelse end en uhindret adgang til nabokanalerne.

38 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere