Annonce:
Annonce:

Hackere har stjålet for millioner: Bitcoin daler igen

Kryptovalutaen er atter ramt af et fald i kursen efter tvivl om sikkerheden

Arkivfoto: AP/Kin Cheung
Arkivfoto: AP/Kin Cheung
Annonce:
Følg Samfund

En gruppe hackere har stjålet bitcoins til en værdi af omkring 200 millioner kroner fra Sydkoreas største bitcoin-børs, Bithumb.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Det er bekræftet, at virtuel valuta til en værdi af 35 milliarder won er blevet stjålet fra sent i aftes, lyder det fra Bithumb i en erklæring.

Tyveriet har fået kursen på kryptovalutaen til at dale med omkring 4,4 procent verden over på 24 timer, fordi det har skabt fornyede bekymringer omkring valutaens sikkerhed.

Bitcoin-kursen var dermed faldet til 6422 dollars (omkring 41.500 kroner) onsdag eftermiddag lokal tid, og den fortsætter dermed med at kredse omkring en værdi på niveau med den, den havde, inden den for alvor eksploderede i slutningen af 2017.

Hackerangrebet er det andet på bare 10 dage, efter at hackere tidligere har stjålet omkring 230 millioner kroner fra en anden kryptovalutabørs i Sydkorea. Sydkorea er blevet hjemsted for en stor del af verdens kryptovaluta-udvekslinger, og landet står således for omkring 20 procent af verdens bitcoin-transaktioner.

Efter det seneste tyveri af bitcoins, blev alle overførsler annulleret for at 'opretholde sikkerheden'. Bithumb har efterfølgende lovet at eventuelle tab vil blive dækket af børsen selv.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: