Hader Valentinsdag: Det er en kynisk pengemaskine

En gruppe single mænd fra Japan mener, at Valentinsdag er resultatet af 'undertrykkende chokolade-kapitalister', der udnytter forbrugerne

En gruppe af japanske mænd vil dele ud af slagsange i stedet for blomster på kærlighedens dag i morgen. (Foto: Jonathan Møller/Polfoto)
En gruppe af japanske mænd vil dele ud af slagsange i stedet for blomster på kærlighedens dag i morgen. (Foto: Jonathan Møller/Polfoto)

I Tokyo, Japan, vil der ikke kun være kærlighed i luften på Valentinsdag i morgen.

En gruppe mænd, kaldet Kakuhido, som på dansk kan oversættes til: 'Den Revolutionære Alliance Som Kvinder Ikke Finder Attraktive', vil nemlig marchere gennem Shibuya-distriktet i Tokyo, som protest mod dagen.

Gruppen mener, at Valentinsdag er en kynisk pengemaskine, der snyder forbrugerne.

- Valentinsdag, en blodig sammensværgelse drevet af undertrykkende chokolade-kapitalister, er ankommet endnu engang, annoncerede Kakuhido på sin hjemmeside.

Ifølge The Telegraph har arrangørerne givet demonstranterne en liste over godkendte slagsange, som omfatter: 'Lad dig ikke snyde af chokolade-kapitalismen' og 'At flirte er terrorisme - Kæmp imod terror'.

Kakuhido vil næppe synes om ovenstående; årets vel nok hidtil mest ekstreme Valentines-gave.

Kommerciel kærlighed
Kakuhido blev grundlagt i 2006 af Katsuhiro Furusawa. Efter at være blevet droppet af sin kæreste, begyndte Katsuhiro at læse Karl Marx's 'Kommunistiske Manifest', hvorefter han erkendte, at dét at være upopulær hos pigerne er et vigtigt emne.

- Massemedierne dehumaniserer dem, der ikke er forelsket. Det gør dem værdiløse, udtaler Katsuhiro til Aera Magazine. Men den kærlighed, massemedierne taler om, er en kommerciel kærlighed. De udnytter kærligheden til at gøre folk til forbrugere, fortsætter han.

Første gang Kakuhido demonstrerede imod Valentinsdag var i 2007. Det er dog ikke kun Valentinsdag, gruppen ikke bryder sig om.

Ifølge Time stod Kakuhido bag en anti-jul demonstration sidste år, angiveligt fordi de var 'trætte af at føle sig ensomme og triste over manglen på kvindeligt selskab henover højtiden'.

Ifølge The Telegraph vil dette års demonstration imod Valentinsdag være den største hidtil.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær