Hæren hjalp til med bæltekøretøjer under snestorm

Hæren hjælper med de efterspurgte bæltekøretøjer, hvor der er brug for assistance

Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi har nu bedt om assistance fra hæren, men allerede tirsdag blev en pansret mandskabsvogn sat ind i kampen mod sneen på Bornholm. TV: Morten Brandborg

Opdateret 2. marts:
Det fremgik tidligere af denne artikel, at det var vagthavende ved Værnsfælles Forsvarskommando (VFK), der var kilde til oplysningen om, at Gardehusarkasernen ikke kunne levere bæltekøretøjer til Lolland og Falster onsdag aften. Det var ikke korrekt.
Forsvaret leverede den relevante hjælp og bæltekøretøjerkøretøjer til de berørte politikredse.

__________________________________________________________________________

Forsvaret bidrager
Hæren hjælper med med de efterspurgte bæltekøretøjer, hvor der er brug for assistance.

Det oplyser pressevagt ved Værnsfælles Forsvarskommando Søren Lindhardt.

- I Sydsjælland og på Lolland-Falster er vi til stede med tre MAN 13 firehjulstrukne lastvogne. På Fyn i Rudkøbing og Svendborg støtter forsvaret med to pansrede mandskabsvogne. Og i Syd- og Sønderjyllands politikreds, der støtter forsvaret lige nu med to køretøjer, der i nat erstattes af to pansrede mandskabsvogne, siger pressevagten.

Dermed er hæren til stede i alle de regioner, hvor DMI varsler farligt vejr grundet snefygning.

Årsagen er, at politiet har bedt forsvaret assistere hjemmeplejen og hjælpe til med ambulancedriften, da det nærmest er umuligt for almindelige ambulancer at færdes på de glatte veje under aftenens vejrbetingelser.

Pansrede mandskabsvogne som denne bliver i aften kørt fra Antvorskov Kaserne til Lolland og Falster for at stå standby. Billedet er fra 28. december 2010, hvor der var behov på Bornholm. Foto: Peter Hove Olesen Samfund Panser sat ind mod snemasser