Halverer prisen på ekstra data

Teleselskabet 3 følger også YouSee og gør mobilsnak og sms gratis for danskere, der er strandet i udlandet

Teleselskabet 3 justerer nu priserne for en række af sine kunder. Foto: Carsten Andersen/3
Teleselskabet 3 justerer nu priserne for en række af sine kunder. Foto: Carsten Andersen/3

Teleselskabet 3 sænker som følge af coronakrisen nu prisen på flere services. Det kan komme både danskere, der er strandet i udlandet, og andre kunder til gavn.

Hvis man opholder sig i et af de 66 lande, der i dag er dækket af 3LikeHome-abonnementet, udvides således grænsen for, hvor længe man kan være væk, før abonnementets fordele ophører.

I dag er grænsen 30 dage, hvorefter man skal være hjemme i Danmark igen, før man kan bruge abonnementet i udlandet. Men denne grænse vil midlertidigt blive hævet til 60 dage.

Hvis ens abonnement har nået 30-dages-grænsen efter 13. marts, bliver tidsgrænsen nulstillet, oplyser 3 til Ekstra Bladet.

Telia: Kunder kan kontakte os

Hos Telia er man parat til at tilbyde kunderne ekstra tale, sms og data på op til fem gigabyte.

Men ifølge en sms, som bortrejste kunder fra Telia, Call Me og Mit Tele mandag 23. marts modtog, bliver det ikke et tilbud, der automatisk spredes ud til alle.

I stedet skal kunderne individuelt kontakte teleselskabet på telefon eller mail, hvorefter deres behov og muligheder vurderes.

Både YouSee, men også Telmore og Fullrate indfører nu særordningen, hvor kunderne slipper for en ekstraregning for tale eller sms, hvis deres abonnement ikke  dækker forbruget. Foto: YouSee Samfund Gør mobil i udlandet gratis

Halv pris på datapakker
Samtidig får kunder, der er i lande uden for 3LikeHome-området, gratis sms og opkald lokalt og til Danmark. Det bliver ligeledes gratis at modtage opkald fra Danmark, ligesom disse kunder får en gigabyte gratis data.

Hjælpen til 3-kunder i udlandet gælder til og  med 31. marts 2020.

Uanset hvor man opholder sig, halverer 3 også priserne på ekstra datapakker, hvor pakker med 1 GB, 5 GB og 10 GB data kan også bruges i alle 3LikeHome-lande.

Rabatten på datapakker gælder så længe, myndighederne anbefaler, at man bliver hjemme på grund af smittefaren, oplyser 3.

Adskillige teleskaber har de seneste dage gjort det gratis at tale og sende sms for danskere, der er strandet i udlandet. Nu sker det også med tilbagevirkende kraft hos Telenor og CBB. Foto: Shutterstock Samfund Endnu et teleselskab skærer i mobilregningen

Midlertidig pris på ekstra data

1 GB data: 25 kroner *

5 GB data: 55 kroner *

10 GB data: 65 kroner *

50 GB data: 100 kroner

100 GB data: 150 kroner

1 TB data (kun muligt at tilkøbe til Internet til hjemmet): 115 kroner

Kilde: 3 / * kan også bruges i 3LikeHome-lande

Kunderne får ikke den billedkvalitet, de har betalt for. Derfor skal Netflix også kompensere kunderne, mener Forbrugerrådet Tænk. Grafik: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix Teknologi Kræver kompensation fra Netflix

Alle dækket i EU
Uanset om man er kunde hos 3 eller et andet teleselskab, er de rejsende, som opholder sig i EU, allerede godt dækket ind. Her er hovedreglen nemlig, at ens abonnement dækker på samme måde som herhjemme.

Det betyder, at sms i langt de fleste abonnementer er gratis, ligesom ens taletid gælder i udlandet. Hvis du overstiger dit taleforbrug, skal du også alene betale den minuttakst, der gælder herhjemme.

Dem, der har fri tale i deres abonnement, er således allerede fuldt dækket ved rejse inden for EU. Derimod kan dataforbruget godt være mindre, end det man har til rådighed i Danmark. Men igen takseres det mulige ekstra forbrug, man kan købe, efter de danske prisregler.

Du kan læse mere om reglerne for brug af mobiltelefon i EU her.

Teknologi Dataforbrug er eksploderet