Halvt hundrede postjob flyttes fra Fredericia til Indien

En række medarbejdere i Fredericia og København mister jobbet, som flyttes til Indien for at spare på lønnen

Op mod 45 postansatte i PostNord AB's danske regnskabscentre i Fredericia og København blev tirsdag orienteret om, at deres job planlægges flyttet til Indien for at spare løn.

Det sker i givet fald i løbet af 1. kvartal 2016, skriver Fredericia Dagblad tirsdag.

Fællestillidsrepræsentant og klubformand for HK Post og Kommunikation, Eigil Johannesen, forsøger nu at råbe politikerne op.

Han retter sin opfordring til blandt andre Fredericias nyvalgte folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Susanne Eilersen.

- Det her handler om statslige job, og jeg fatter ikke, at vi er i en situation, hvor man stiltiende accepterer at flytte job til udlandet, siger Eigil Johannesen til avisen:

- Jeg stiller ikke spørgsmål ved, om inderne kan løse opgaven billigere, men er det en kurs, som politikerne er enig i?

Den danske stat ejer - sammen med den svenske stat - PostNord AB, som ejer Post Danmark A/S, hvor medarbejderne formelt er ansat.

Overfor Ritzau bekræfter PostNord AB, at man agter at udflytte arbejdspladserne.

- Det handler i bund og grund om, at det er et stærkt konkurrencepræget marked, hvor vi kigger på at effektivisere omkostningerne. På koncernniveau er der truffet beslutning om en outsourcing, siger HR-chef Hans Erik Lindkvist.

- Der vil ikke være mange medarbejdere tilbage i den afdeling på regnskabsområdet, men vi har 11.000 medarbejdere på landsplan. Dette er en forudsætning for at holde på andre arbejdspladser, siger han.

22 kommentarer
Vis kommentarer