Halvt menneske halvt dyr: Overtroiske mennesker frygter nyfødt lam

Det dødfødte lam ligner et monster og skaber frygt blandt overtroiske mennesker i Sydafrika - en dyrlæge og ekspert forsikrer dog, at det er et ganske almindelig lam, der er deformt på grund af en virus

Det menneskelignende dødfødte lam bliver her undersøgt i Sydafrika. (Foto: Privatfoto)
Det menneskelignende dødfødte lam bliver her undersøgt i Sydafrika. (Foto: Privatfoto)

Overtroiske landsbybeboere i Sydafrika har levet i frygt, siden et får fødte et dødfødt lam, der af de ældre i samfundet blev beskrevet som 'halvt menneske og halvt dyr sendt af djævelen'.

Mange af de mere end 4000 indbyggere i landsby-samfundet Lady Frere i Eastern Province i Sydafrika var overbevist om,  at heksekunst og ondskab havde ført til fødslen af det mærkelig væsen.

Billedet af det dødfødte lam, der ligner en kloning af et menneske og et dyr, blev lynhurtigt spredt på de sociale medier. Og panikken blev så stor, at departementet for Landlig Udvikling måtte sende eksperter samt deres chefdyrlæge Lubabalo Mrwebi ud for at undersøge lammet med det mærkelig udseende.

Og her ligger det dødfødte lam nærmest udstrakt som et menneske. (foto: Privatfoto)
Og her ligger det dødfødte lam nærmest udstrakt som et menneske. (foto: Privatfoto)
 

Billedet er ægte
Chefdyrlængen indrømmede, at det dødfødte lam ved første blik godt kunne ligne et menneske, men han understreger, at der ikke er noget som helst menneskeligt over lammet.

Til det sydafrikanske medie Indepedent Online(IOL) fortæller han:

- Vi kan bekræfte, at det ikke er et falsk billede. Men der er intet menneskeligt ved det lam. Det er et deformt dødfødt lam, der er født af et får i Lady Frere i denne uge. Og lammet har angiveligt været udsat for en virus, den såkaldte 'Rift Valley Fever' på et tidligt stadie i graviditeten, siger Mrwebi og tilføjer:

- Det er værd at notere sig, at et får har 28 kromosom-par, mens mennesker kun har 23, hvilket er vigtigt for at afmontere myten om, at et får, der får tilført menneskelig sperm, kan føre til udviklingen af en levedygtig livsform.

Vacciner dyrene mod virus
Chefdyrlægen opfordrer i øvrigt de lokale beboere til ikke at gå i panik.

- Det vi kan lære af den her hændelse er, at de små bønder i lokalområdet skal beskytte deres dyr mod sygdomme som 'Rift Valley Fever' med en korrekt vaccine, som det er bedst at give dyrene lang tid før parrings-sæsonen. På den måde kan man sikre, at hun-dyrene allerede er beskyttet mod sygdommen, når de bliver gravide, siger Mrwebi om den mærkværdige historie, der også er gengivet i de britiske medier Daily Mail og Mirror.

Det er stærkt deformt dødtfød lam, der er blevet ramt af en virus tidligt under graviditeten. Sådan siger Chefdyrlægen. (Foto: Privatfoto)
Det er stærkt deformt dødtfød lam, der er blevet ramt af en virus tidligt under graviditeten. Sådan siger Chefdyrlægen. (Foto: Privatfoto)
 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri