Annonce:
Annonce:

Hamborg i højeste alarmberedskab: - Vi forventer voldsomme angreb

Tysklands næststørste by Hamborg forbereder sig på voldsomme gadekampe forud for weekendens G20-topmøde

Se nogle af de vilde billeder fra optøjerne her - og bliv klogere på situationen (Video: AP / Redigering: Kristian Hansen)
Annonce:
Følg Samfund

Vandkanonerne er kørt i stilling og mere end 20.000 tungt bevæbnede betjente er udkommanderet i Hamborgs gader forud for weekendens historiske topmøde i den nordtyske by.

Ifølge politiet i Hamborg forventer man 100.000 demonstranter i gaderne. Demonstrationer man forventer vil udvikle sig til voldsomme gadekampe.

Gadekrig
Under banerne 'G20: Velkommen til helvede' forventer myndighederne, at mindst 5000 ultra voldelige venstreorienterede aktivister fra Tyskland, Skandinavien, Schweiz, Italien og flere andre europæiske lande vil skabe problemer for politiet.

Selvom topmødet først officielt starter fredag, var der allerede tirsdag aften hundredvis af demonstranter i kamp med politiet i byen. Ved kampene blev fire personer såret, mens fem blev anholdt.

Ifølge politichefen i Hamborg, Ralf Martin Meyer, er det dog kun toppen af isbjerget.

- Vi forventer voldsomme angreb, lyder det fra politichefen ifølge The Guardian.

Annonce:

Våbenlagre afsløret
Forud for topmødet, der blandt andet gæstes af kontroversielle personager som Ruslands præsident Vladimir Putin, den amerikanske leder Donald Trump og tyrkiets mægtige mand Recep Tayyip Erdoğan, er der rundt om i byen fundet flere lagre med bekymrende mængder våben.

Her har politiet fundet knive, køller og større mængder kemikalier og brandbare væsker. Selv siger politiet, at fundene formentligt kun er toppen af isbjerget.

Det tyske medie Der Spiegel er kommet i besiddelse af dokumenter sendt rundt til soldater i byen, hvor man opfodrer soldater på vej til og fra arbejde til ikke at bevæge sig rundt iført uniform, da man frygter, de kan blive mål for spontane angreb fra demonstranter.

Foruden de voldelige handlinger, forventer politiet at demonstranterne vil forsøge at blokere mødet ved at forhindre og besætte centrale dele af infrastrukturen omkring arrangementet.

Tysk politi i færd med at sikre jernbaneskinnerne nær banegården i Hamborg med pigtråd Foto: AP
Tysk politi i færd med at sikre jernbaneskinnerne nær banegården i Hamborg med pigtråd Foto: AP
 

Europas anarkistiske hovedstad
Situationen i den nordtyske by forbedres ikke af, at byen er kendt for at have en af Europas største koncentrationer af anarkister.

Annonce:

En politisk overbevisning, der især dyrkes i og omkring den farverige bydel St. Pauli, der foruden fodboldklubben af samme navn er kendt for det legendariske stræde Reeperbahn.

G20-topmødet begynder officielt fredag og løber til og med lørdag. Foruden statslederne for de 20 mægtigste lande i verden, deltager omkring 6.500 diplomater de mange møder under G20-eventet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: