Han blev kaldt ’Træmanden’: Nu kan han holde sin datter i hånden

Efter 16 operationer er en 26-årig mand fra Bangladesh ’helbredt’ for sin ekstremt sjældne hudlidelse

Abul Bajandar lider af den sjældne sygdom 'træmands syge'. (Video: AP)

26-årige Abul Bajandar fra Bangladesh er lykkelig for, at han kan holde sin datter i hånden igen.

Det lyder som noget, de fleste forældre tager for givet, men den unge far har ikke kunnet bruge sine hænder rigtigt, siden han som teenager oplevede, at der begyndte at dukke vorter op på hans hud.

Abul Bajandar lider af den arvelige hudsygdom ’epidermodysplasia verruciformis’, der gør, at hans krop udvikler vorter, som ligner træ. Det skriver Independent.

Et hold læger tilbød at operere Abul Bajandar gratis. Nu glæder han sig til at komme hjem og holde sin datter i hånden. Foto: Suvra Kanti Das / ZUMA Press
Et hold læger tilbød at operere Abul Bajandar gratis. Nu glæder han sig til at komme hjem og holde sin datter i hånden. Foto: Suvra Kanti Das / ZUMA Press
 

Omkring seks år efter, at Abul Bajandar opdagede de første symptomer på sygdommen, gik den for alvor i udbrud, og inden længe var både hans hænder og fødder helt dækket af de store træ-lignende vorter.

Det betød, at han måtte sige sit job som rickshaw-chauffør op, og at han ikke længere kunne forsørge sin kone og sin datter.

Sidste år valgte Abul Bajandar at stå frem og vise sine hænder og fødder frem, og siden har han i medierne fået tilnavnet ’Træmanden’. Den ekstreme grad af hans sygdom gjorde imidlertid, at et hold læger på et hospital i hovedstaden Dhaka tilbød at operere ham gratis, så de samtidig kunne forsøge at finde en kur mod hudsygdommen.

Efter hele 16 operationer er det lykkedes lægerne at befri Abul Bajandar for væksten på hans hænder  og fødder.

- Jeg havde aldrig troet, at jeg ville blive i stand til at holde min datter i hånden, siger han til AFP ifølge Independent.

- Nu har jeg det så meget bedre. Jeg kan holde min datter i skødet og lege med hende. Jeg kan ikke vente med at komme hjem, fortsætter han.

Læge Samanta Lal Sen, som var den ledende kirurg bag den 26-åriges operation, kalder behandlingen for en milepæl indenfor lægevidenskaben. Hun fortæller, at Abul Bajandars hænder og fødder er i god behold, men at han skal gennemgå to yderligere små operationer, før han kan udskrives.

Lille Ripon Sarker lider også af den ekstremt sjældne 'Træmandssyge'. Den kun syv år gamle dreng er helt dækket af skællede vorter.