Han er den nye magtfulde mand hos Danmarks største virksomhed

Den danske Jim Hagemann Snabe kan nu prale af at sidde for bordenden i to af Europas største selskaber - Mærsk og Siemens

Jim Hagemann Snabe er eftertragtet blandt de store internationale virksomheder. Foto: POLFOTO
Jim Hagemann Snabe er eftertragtet blandt de store internationale virksomheder. Foto: POLFOTO

Den 51-årige vestjyde fra Bramming kan roligt sætte sig ned med en god kop kaffe og klappe sig selv på skulderen. For landets største selskab, A.P. Møller - Mærsk A/S, har netop indstillet Jim Hagemann Snabe som ny formand for virksomheden.

Og for en uge siden blev han indstillet som formand for den store tyske virksomhed, Siemens. Han mænger sig med alle de store stjerner inden for både topchefer og topforskere. Stjerne-støvet drysser ned over den internationale dansker med de vestjyske rødder.

Udnytter teknologien
Jim Hagemann Snabes ønske er, at vi skal være meget mere ambitiøse i Danmark. De store virksomhedsledere skal tage et større ansvar for verdenen og udnytte den kapital, de har til at anvende anden og nyere teknologi - der kan hjælpe verden et bedre sted hen, fortalte han til TV2 i da han for nylig tilegnede sig titlen adjungeret professor hos CBS.

Ifølge ham selv handlede det i starten om at blive kastet ud på det dybe vand, og det kunne næsten ikke blive dybt nok, for han lærte alligevel at svømme. Han kan ikke lade være med at gribe alle chancer, der byder sig, det har han tidligere fortalt Berlingske Business. Nu bliver han set som en af Danmarks fremmeste globale teknologi-kyndige.

- Fremtiden handler om at være hurtig og kreativ, og der kan det, vi lærer i skolen være en kæmpe fordel. Og det er at denne verden vil udvikle sig hurtigt på grund af den teknologiske udvikling, og det giver en større fokus på kreativitet, innovation og på design af nye løsninger - og det er ting vi er kendt for at være gode til i Danmark. Og derfor tror jeg, Danmark har en stor mulighed for ikke bare at være med i den her fjerde industrielle revolution, men virkelig for at være drivende, og måske være det hurtigste land i verden, der viser mulighederne for de nye teknologier, udtalte han til TV2.

Global dansker
Han har it-kundskaber og en viden om den digitaliserede verden, og tankerne han gør sig om at kunne udvikle verden, gør ham ret eftertragtet på markedet hos de store virksomheder. Det afslører hans CV, der rummer både en bestyrelsespost hos Danske Bank, en næstformands-post hos Bang & Olufsen og hos mange andre store kanoner. Og nu også hos både Mærks og Siemens. Det samme understreger erhvervskommentator hos TV2, Leif Bech Fallesen.

- Han er en global dansker med erfaring fra udlandet, og han har nogle helt specielle kvaliteter inden for digitalisering - og dét gør ham eftertragtet, fortæller Leif Bech Fallesen til Ekstra Bladet.

Leif Bech Fallesen peger også på vestjydens alder, der indkapsler Jim Hagemann Snabe midt i tidens ånd, hvor alting digitaliseres.

- Hvorfor tror du, at Jim Hagemann Snabe er så eftertragtet hos de store virksomheder?

- Han kommer ind som dansker med en global og international tilgang til tingene, og det er er der ikke mange, der kan sige, at de har, fortæller han.

- Og hos Mærsk er det netop digitalisering, de vil fokusere på, og derfor er han et godt bud til posten.

Resultat-leverandør
Ikke nok med at Jim Hagemann Snabe kan prale af at være mester i at forstå og tolke på den nye digitaliserede verden, vi lever i, så er det ikke det eneste, folk lægger mærke til.

- Han leverer resultater, det så man, da han var hos den tyske virksomhed SAP. Og han er kendt for at turde tænke langsigtet i stedet for kortsigtet, samtidig med, at han er kendt for at have gode medarbejder-relationer, fortæller Leif Bech Fallesen.

For Jim Hagemann Snabe bliver posten hos Mærsk en, hvor han blandt andet kan forsøge at finde en årsag og løsning på, hvorfor aktiekursen har stået stille som den har, mener Leif Bech Fallesen.

Blå Bog

Jim Hagemann Snabe er 51 år og har en ph.d. fra Handelshøjskolen i Aarhus

Fra 2010-2014 var han administrerende direktør hos den tyske virksomhed SAP

I dag er han indstillet som formand i danske Mærsk og tyske Siemens

Næstformand i B&O, bestyrelsesmedlem i Allianz og World Economic Forum

For nylig er han uddannet adjungeret professor hos Copenhagen Business School

Han er gift og har to børn

Bor i Klampenborg

Danmarkshistoriens største underskud

Det er ikke en titel, nogen har lyst til at have stående ud fra sit navn, men det må million-selskabet A.P. Møller - Mærsk A/S desværre tage med sig i år, da de har fået den triste rekord.

Tirsdag morgen offentliggjorde virksomheden nemlig et underskud på 13,2 milliarder kroner for 2016, hvilket er det største underskud en dansk virksomhed nogensinde har præsenteret - og de slår derfor DONG, som ellers har været indehaver af rekorden.

Se også: Mærsk styrtbløder: Taber milliarder og siger farvel til formand

Men trods det store underskud, så glæder han sig til at komme inden for i varmen hos million-selskabet.

- At blive nomineres til ny formand for bestyrelsen er en stor ære for mig. A.P. Møller - Mærsk A/S er en overordentlig stærk virksomhed med en imponerende historie og indflydelse på verdenshandlen og med et stort potentiale i en verden af konstant forandring. Jeg ser frem til at samarbejde med bestyrelsen og ledelsesteamet i den omstilling, der ligger foran os, såvel som at sikre en fremtidig solid position for vores olie og olie-relaterede forretninger, fortalte han i forbindelsen med udnævnelsen til DR.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

22 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere