Han har taget selfies hver dag i 30 år - en dag mangler

En professor fra Boston hoppede på selfie-bølgen, længe før det blev hverdagskost. Men han har misset en enkelt dag

Selfies er nærmest blevet en videnskab, hvor folk gør deres yderste for at fremstå med den perfekte trutmund, den perfekte baggrund og det mest flatterende lys på sociale medier.

Men allerede for 30 år siden, længe før facebook og dagen efter Andy Warhol døde, gik Boston-professoren Karl Baden i gang med et selfieprojekt, hvor han tog et skrællet billede af sig selv hver dag med samme kamera på samme sted med samme lyssætning.

Og pludselig er han blevet foregangsmand og er blevet døbt 'faderen af selfies'.

- Hvis det ikke var for selfie-dillen, så ville jeg formentlig gå anonymt rundt som sædvanligt. Hvilket rimelig meget er, hvad jeg havde forventet, siger Karl Baden til The Associated Press i forbindelse med, at billederne bliver udstillet.

Han siger dog, at der altid er noget på billederne, der er forskelligt, selvom han prøver at gøre sit yderste for, at det bliver ens.

Han er nu tæt på at have taget 11.000 billeder, og selv om han ikke har forandret sig dramatisk, så var der en udvikling i 2001, hvor han fik kemoterapi for at bekæmpe prostata-kræft. Senere kan man se, at han kommer sig - dog med den ændring at hans øjenbryn aldrig helt har genvundet fordums kraft.

Undervejs i de 30 år er der en enkelt dag, hvor han ikke fik taget et billede. Nemlig 15. oktober 1991. Og der er ikke engang en spændende forklaring.

- Det var et dumt øjeblik af glemsomhed, siger han.

Her kan man se selfies, der strækker sig over tre årtier fra 23. februar 1987 til 21. februar 2017. Foto: Karl Baden via AP
Her kan man se selfies, der strækker sig over tre årtier fra 23. februar 1987 til 21. februar 2017. Foto: Karl Baden via AP

Foto: AP/Steven Senne
Foto: AP/Steven Senne
 

17 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere