Han holdt Apple på toppen: Nu falder den kontante belønning

Apples topchef Tim Cook har leveret gode tal, siden han tog over efter IT-guruen og Apple-stifteren Steve Jobs

Tim Cook tog over som administrerende direktør i Apple efter Steve Jobs, som var dødelig syg af kræft. Foto: AP
Tim Cook tog over som administrerende direktør i Apple efter Steve Jobs, som var dødelig syg af kræft. Foto: AP

Apples administrerende direktør, Tim Cook, har netop fået udbetalt 89,6 millioner dollar - cirka 585 millioner kroner - i forbindelse med en aftale, som han underskrev, da han i 2011 overtog topposten efter firmaets skifter, Steve Jobs.

Aftalen lød, at Apple skulle beholde førertrøjen inden for salg og udvikling af smartphones mm. Og efter seks år med Cook i chefstolen er Apple stadig markedsførende med sin iPhone, skriver Associated Press.

Tim Cook har helt konkret leveret varen, fordi Apples aktie har præsteret i den øverste tredjedel af aktieindekset Standard & Poor 500 de sidste tre år i træk.

Cook kan desuden glæde sig over, at skatten er betalt af den godt halve milliard kroner. Apple dækker nemlig Cooks beskatning, der anslås til 46,4 millioner dollar.

Det er normalt, at amerikanske topchefer bliver belønnet med store pengebeløb, hvis firmaets aktiekurs klarer sig godt og er i fremgang.

Og Apple er verdens mest værdifulde teknologivirksomhed og har i det hele taget overgået forventningerne.

Blandt andet er salget af iPhones gået langt bedre end ventet forud for en 10-års-jubilæums-udgave af smartphonen, som snart ventes lanceret.

Apple har også leveret stærke tal for salg af iPads, skriver nyhedsbureauet Reuters.