Han prøver kærestens tøj og bliver rasende over sin opdagelse

Benjamin Cooper mener, at der er noget galt, når han kan passe en kvindelig størrelse XL

Her ses Benjamin angiveligt i en top, der skulle være en XL (Foto: Privat)
Her ses Benjamin angiveligt i en top, der skulle være en XL (Foto: Privat)

En ung mands opslag er gået viralt, efter at mere end 162.000 har delt det på Facebook.

Der er tale om amerikanske Benjamin Cooper fra Delta i Pennsylvania, der hjalp med at rydde ud i sin kærestes tøjskab og der gjorde en opdagelse, der 'pissede ham af'.

Han er angiveligt selv en størrelse medium, men kunne uden problemer 'udfylde' sin kærestes størrelse XL, da han prøvede noget af tøjet på. Og det er problematisk, mener han.

- Jeg opdagede, at meget af det hun skilte sig af med var XL-størrelsen. Det så ikke rigtigt ud for mig, og her er grunden: Det passede mig. Jeg siger det ikke for at være fjollet eller ironisk. Det pisser mig af.

- Jeg er ikke en 'ekstra large' mand, og, endnu vigtigere, en kvinde i min størrelse er IKKE en 'ekstra large' kvinde, skriver han i opslaget.

Benjamin Cooper mener, at problemet stikker endnu dybere end det.

- Det her bullshit er grunden til, at vi har otte-årige med spiseforstyrrelser. Det her pis er grunden til, at mænd råber 'fucking fede svin!' til helt normale kurvede piger på gaden, skriver han videre.

Kan ikke sammenlignes
Flere hylder Benjamins opslag, men nogle er også kritiske overfor det. De påpeger, at der er stor forskel på mænd og kvinders kroppe, og at man derfor ikke kan sammenligne størrelserne på den måde.

- Det her er ikke sexisme eller shaming, det er resultatet af behovet for to forskellige skalaer på grund af biologiske forskelle.

- Det faktum at mænd og kvinder bruger forskellige tøj-skalaer er ikke et 'body shaming'-problem, skriver Michael Evans.

Benjamin fastholder dog, at han ser det som et problem, at han fint kan passe sin kærestes XL-tøj, når han selv er en medium.

- Se på mig og se så på en pige med min torso-størrelse og fortæl mig uden at blinke at hun er en ekstra large, svarer han.

Internettet raser: Er hun 'plus size' model?