Annonce:
Annonce:

Han skød en fredet sne-leopard: Nu er han selv jaget bytte

Mere end 117.000 har skrevet under på, at den amerikanske lystjæger Hossein Gobalchi skal stilles for retten for ulovligt at have skudt og dræbt en total-fredet sne-leopard

Sne-leopard-jægeren Hossein Golabchi med sit bytte på skulderen. (Foto:  thepetitionsite.come)
Sne-leopard-jægeren Hossein Golabchi med sit bytte på skulderen. (Foto: thepetitionsite.come)
Annonce:
Følg Samfund

'Retfærdigheden skal ske fyldest. Den amerikanske sne-leopard trofæ-jæger Hossein Soudy Golabchi skal stilles for retten.'

Således står der som overskrift på en underskriftsindsamling på hjemmesiden thepetitionsite.come, hvor mere end 117.000 mennesker ind til videre har skrevet under på, at den amerikanske trofæ-jæger Hossein Golabchi skal stilles for retten og tiltales for at have skudt og dræbt en meget sjælden sne-leopard i Centralasien. Efter at have dræbt det smukke dyr, poserede han på et billede, hvor han havde den døde leopard slænger op over sine skuldre.

Underskriftsindsamlingen blev startet af Amanda Casabianca, der er administrator for dyreværnsorganisationen Tera International.  

I teksten, der begrunder underskriftsindsamlingen står der følgende:

Annonce:

- En liste af begrundelser og love er ikke nødvendige. Der er ingen steder i i hele den vestlige verden(eller i resten af verden), der tillader nogen som helst at rejse ind i Centralasien for at jagte en sne-leopard. Det er ulovligt at eje deres krop eller deres smukke skind. Det er forbudt at importere nogen som helst del af en sne-leopard ind i USA.

- Denne højt profilerede trofæ-jæger, der skyder sjældne kattedyr skal gøres ansvarlig for, at disse fantastiske katte måske vil forsvinde for altid.    

- Jeg lancerede denne underskriftsindsamling den 23. oktober på 'Den Internationale Sne-Leopard Dag'. Lad os alle arbejde sammen om at få denne mand bragt for retten inden 'Den Internationale Sne-Leopard Dag' i 2018'.

Med mere end 117.000 underskrifter og en udbredelse af historien til hele verden, er det nu lige pludselig trofæ-jægeren Golabchi, der er det jagede bytte.

Her ses en levende smuk sne-leopard i naturens elementer. (Foto: All Over Press)
Her ses en levende smuk sne-leopard i naturens elementer. (Foto: All Over Press)
 

Annonce:

Den amerikanske trofæ-jæger Hossein Golabchi skrev om drabet på leoparden i bogen 'Obsessed! Hunting Mountain Game In North America, Asia And Around The World' i 2008, men organisationen TERA International, der beskytter truede dyr i hele verden, har startet underskriftsindsamlingen for at markere, at det aldrig er for sent at gå efter disse trofæ-jægere.

Ifølge den britiske avis Daily Mail ejer den ekstremt velhavende Gobalchi firmaet Golmar Construction and Development Co. i byen Augusta i staten Georgia. Han begyndte allerede at jage dyr som kun 16-årig.

TERA International fortæller også, at Hossein Golabchi har et trofæ-rum, hvor han har udstillet mere end 400 vilde dyr fra hele verden, der repræsenterer mere end 225 forskellige arter.

Ifølge eksperterne er der kun mellem 4000 og 6000 sne-leoparder, der lever i den vilde natur i verden. Men de er meget svære at opspore, fordi de lever i bjergrige egne med meget sne. Og sneleoparden er meget sky af natur.

En sneleopard i fuldt firspring. (Foto: All Over Press)
En sneleopard i fuldt firspring. (Foto: All Over Press)
 

Et usædvanligt smukt dyr. (Foto: All Over Press)
Et usædvanligt smukt dyr. (Foto: All Over Press)


 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: