Han stoppede med at drikke 40 dåser cola om dagen: Så kom forvandlingen

21-årige Shane spiste 'fish and chips' både morgen, middag og aften, og hævder at han skyllede sammenlagt 13 liter cola ned om dagen - så tog han en kold tyrker

Shane drak 40 dåser cola om dagen. Det svarer til 13 liter.(Foto: Caters)
Shane drak 40 dåser cola om dagen. Det svarer til 13 liter.(Foto: Caters)

Forestil dig, at du fra klokken 8 om morgenen og frem til sengetid ved midnat hver time drikker tre dåsecolaer. Sådan var det for den 21-årige britiske unge mand Shane Tench, der i de britiske medier Metro og Caters News hævder, at han gennem flere år drak 40 dåser colaer om dagen.

Shane Tench, som man uden overdrivelse dengang kunne kalde for en vaskeægte 'colaholiker', begyndte sit overdrevne coca cola-forbrug, da han på et tidspunkt arbejdede i hele to forskellige 'fish and chips'-restauranter i byen Cheshire i England. Udover sit gigantiske coca cola forbrug spiste Shane også fish and chips både morgen, middag og aften, og han skyllede altid sine måltider ned med rigelige mængder colaer.

(artiklen fortsætter under billedet)

Her er Shane fotograferet i 2016, hvor hans vægt var helt oppe på 203 kilo. (Foto: Caters)
Her er Shane fotograferet i 2016, hvor hans vægt var helt oppe på 203 kilo. (Foto: Caters)
 

Vejede på et tidspunkt 203 kilo
Samlet set drak Shane 13 liter af de ekstremt sukker fyldige coca colaer. Shane indtog således udelukkende via colaerne 5250 kalorier. Det er mere end det dobbelte anbefalede kalorie-indtag for en mand på hans alder. Fra at være lettere overvægtig blev Shane lynhurtigt ekstrem overvægtig, og på et tidspunkt vejede han hele 203 kilo.

- Jeg drak ca. 40 dåser colaer om dagen, og min vægt kom fuldstændigt ud af kontrol. Jeg havde problemer med at komme op og ned af trapper på grund af min vægt. Og lægerne advarede mig om, at jeg kunne dø, hvis jeg fortsatte min usunde livsstil, fortæller Shane Tench.

Men på et tidspunkt blev det hele for meget for Shane, og han besluttede sig til at komme af med sin dårlige vane. Han kunne dog ikke helt slippe sin afhængighed af colaer. Men han tog en kold tyrker fra de sukker søde coca colaer og skiftede over til Coke Zero.

- Sidste år sad jeg i min lejlighed, og pludselig kom tanken til mig, at det var på tide at droppe coca colaerne. Jeg tog en kold tyrker. Det var forfærdeligt, og min krop reagerede på det pludselige tab af sukker, og jeg begyndte at blive træt og irritabel. Men det var altså det hele værd, siger Shane, der på 17 måneder tabte hele 70 kilo. I dag vejer han 133 kilo, men har planer om at tabe sig endnu mere.

- Jeg føler mig sundere end nogensinde, og jeg kommer aldrig til at drikke en rigtig coca cola igen.

Shane blev i 2016 opfordret til at få en såkaldt 'gastrisk operation, men han foretrak at følge en slankekur gennem 'Slimming World', hvor han selv skulle yde en indsats for at komme af med alle de overflødige kilo.

I dag drikker Shane kun 1-2 Coke Zero om dagen.

På sin facebook har Shane i øvrigt løbende lagt opslag ud, hvor man kan følge hans vægttab.

En usund og dårlig vane
TV-lægen Peter Qvortrup Geisling fortæller til Ekstra Bladet, at det er ekstremt usundt at drikke så store mængder colaer.

- Det er den direkte vej til at blive meget  overvægtig. Cola mætter jo heller ikke. Der er omkring 25 sukkerknalder i en 33 centiliter cola, og hvis man forestiller sig den mængde sukker opløst i væske, så mætter det ikke, men løber direkte gennem mavesækken. Mætheds-regulatorerne kommer slet ikke i drift.

- Det eneste han får i kroppen er en ufattelig masse sukker, der omdanner sig til fedt og sætter sig på kroppen. Det er en virkelig dårlig vane rent helbredsmæssigt.

- Men sundheds-mentalt er det en mere interessant historie. I sådanne tilfælde er vi jo ude i et helt skævt misbrug, der peger på et menneske, der måske også har nogle helt andre problemer.    

Shane er her iført en af sine skjorter fra dengang, han var ekstremt overvægtig. Han kan på ingen måde fylde skjorten ud i dag. (Foto: Caters)
Shane er her iført en af sine skjorter fra dengang, han var ekstremt overvægtig. Han kan på ingen måde fylde skjorten ud i dag. (Foto: Caters)
 

 

1 af 3 Her er Shane fotograferet i 2016, hvor hans vægt var helt oppe på 203 kilo. (Foto: Caters)
2 af 3 Shane er her iført en af sine skjorter fra dengang, han var ekstremt overvægtig. Han kan på ingen måde fylde skjorten ud i dag. (Foto: Caters)
3 af 3 Shane drak 40 dåser cola om dagen. Det svarer til 13 liter.(Foto: Caters)
120 kommentarer
Vis kommentarer