Handelssamtaler: Trump fik et 'smukt' brev

Trump siger, at det måske er muligt for USA og Kina at nå til enighed

Den kinesiske vicepremierminister Liu He hilser på den amerikanske finansminister Steven Mnuchin forud for nattens samtaler. Foto: Reuters
Den kinesiske vicepremierminister Liu He hilser på den amerikanske finansminister Steven Mnuchin forud for nattens samtaler. Foto: Reuters
Følg Samfund

Kina og USA vil fortsætte deres forhandlinger om handelskrisen mellem de to lande fredag morgen.

Det oplyser Det Hvide Hus sent torsdag aften lokal tid.

Meldingen kommer, få timer før en frist fra USA udløber. Tidligere på ugen bekræftede USA's topforhandlere, at USA er indstillet på at indføre forhøjede toldsatser med virkning fra midnat til fredag, hvis de to lande ikke kan nå til enighed.

Det er uvist, hvad fredagens samtaler kommer til at betyde for fristen.

Handelskonflikten mellem USA og Kina har stået på længe, og landene forhandler i et forsøg på at blive enige om en ny handelsaftale.

I et brev til Kinas præsident, Xi Jinping, har den amerikanske præsident, Donald Trump, opfordret til et samarbejde, så der måske kan opnås enighed.

- Det er muligt at gøre det, siger Trump og understreger, at han han har modtaget et 'meget smukt brev' fra præsident Xi.

Men Trump advarer også om, at han hellere end gerne vil bruge toldafgifter for at løse krisen med Kina.

- Jeg er anderledes end de fleste. Det er rent faktisk sådan, at jeg tror på, at toldafgifter er et meget magtfuldt våben for vores land.

Forud for forhandlingerne har der været tiltagende pessimisme og frygt for en optrappet handelskrig, da Trump flere gange har beskyldt Kina for at svigte tidligere indgåede aftaler.

- De har taget mange, mange dele af aftalen og genforhandlet dem. Det kan man ikke, siger Trump.

Kina afviste tidligere torsdag beskyldninger fra den amerikanske præsident, om at landet skulle have brudt løfter i handelssamtalerne mellem de to lande.

Det sagde det kinesiske handelsministeriums talsmand, Gao Feng, på et pressemøde forud for forhandlingerne i Washington.

- Den kinesiske side har holdt sine løfter, og det har ikke ændret sig, sagde talsmanden på pressemødet i Kinas hovedstad, Beijing.

- Kina vil ikke kapitulere over for noget pres, og vi har viljen og evnen til at forsvare vores egne interesser.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+