Handicapformand: Man kan ikke blande handicappede

På en lille institution i Sønderjylland har man psykisk syge og borgere der, har været udsat for en blodprop i hjernen. Man kan ikke blande handicaps på den måde, mener formanden for Danske Handicaporganisationer

Kenneths mor Lene Arentklev har observeret, hvordan hendes søn mistrives på Pamhulebo (Redigeret af Maria Haargaard - Foto: Anita Graversen).

Institutionen Pamhulebo reklamerer på deres hjemmeside med, at de både kan håndtere borgere med pådragede skader i hjernen eksempelvis efter et trafikuheld samt borgere med angst, autisme og ’forandret virkelighedsopfattelse’.

Det er praktisk for institution at have en bred målgruppe, for det giver flere potentielle kunder i butikken, men sammenblandingen af borgere med forskellige handicap kan ramme borgerne på livskvaliteten.

Pamhulebo fik da også kritik af Socialtilsynet, da de var på besøg.

’Tilsynet vurderer, at målgruppen er for bred’, skrev de blandt andet om Pamhulebo.

Hos Danske Handicaporganisationer kender de godt til fænomenet, hvor man sætter mennesker med meget forskellige handicaps sammen – noget som de er meget imod.

- Det forekommer desværre, at man blander meget forskellige handicaps, og det hører ingen steder hjemme. De her mennesker, de skal have noget til fælles, når de skal bo sammen i døgndrift.

- Når man nu er hjerneskadet og utryg ved det sted, man bor, så kan den utryghed forstærkes, fordi man kunne tænke, hvad folk, der er skizofrene, kunne finde på at gøre, siger Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer.

Ekstra Bladet har forsøgt at ringe til Hanne Åkerlind, der er leder af Pamhulebo, men hun vil kun svare på skriftlige spørgsmål.

- Det Sociale Tilsyn kritiserer jer for at have en for bred målgruppe. Hvorfor har du både psykisk syge og senhjerneskadede på Pamhulebo?

- Som det fremgår af tilsynsrapporten af 14. januar 2015 vurderer tilsynet, at målgruppens bredde kan gøre det vanskeligt med en målrettet pædagogisk indsats samt at rekruttere medarbejdere med tilstrækkeligt brede kompetencer. Dette er vi meget opmærksomme på. Socialtilsynet har dog som nævnt valgt at godkende Pamhulebo med den nuværende beboersammensætning, skriver Hanne Åkerlind.

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere