Har du også undret dig? Derfor smager din cola bedre hos McDonald’s

Flere teorier har hersket om den ekstra lækre læskedrik, der kommer ud af maskinerne på McD. Nu giver fastfoodgiganten svaret

Synes du også, colaen på McDonald's smager bedre? Det er der en grund til. Foto: McDonald's Danmark
Synes du også, colaen på McDonald's smager bedre? Det er der en grund til. Foto: McDonald's Danmark

Har du nogensinde bestilt en Coca-Cola hos McDonald’s og studset over, at det er, som om McDonald’s gør noget ekstra ud af den populære læskedrik? Som om, den lige smager lidt mere lækkert, end den gør hos fastfood-gigantens konkurrenter?

Det er du ikke alene om. I mange år har der ligefrem hersket adskillige teorier om, hvordan det kan være, at Coca-Cola’en fra ’Den Gyldne Måge’ smager ekstra lækkert.

Nogle mener, at det må skyldes, at McDonald’s hælder ekstra meget sirup i sodavanden. Andre tror, det slet og ret er på grund af saltindholdet i McD-menuen, som gør dig mere tørstig og får colaen til at smage bedre.

Men svaret er faktisk et ganske andet, afslører The Times.

- Trods spekulationerne er der ingen hemmelig ingrediens i vores opskrift. Vi er glade for at høre, at vores kunder nyder vores Coca-Cola, siger en talsperson fra McDonald’s ifølge The Sun.

Svaret skal nærmere findes i det faktum, at fastfoodgiganten gør meget ud af at sørge for, at både siruppen og selve fontænen holdes kolde, hele vejen fra køle-delen og til selve hanen.

Isen lægger sig som låg
’Vandet og Coca-Cola-siruppen præ-køles før de kommer ned i vores fontæne-dispensere, med forholdet af sirup tilpasset, så isen kan smelte’, skriver McDonald’s på sin internationale hjemmeside.

Det bekræfter McDonald’s i Danmark overfor Ekstra Bladet.

- En god cola bygger på en kombination af flere komponenter. Først og fremmest skal du jo have en rigtig god sirup, det perfekte blandingsforhold mellem sirup og vand kombineret med den helt rigtige mængde is og den helt rigtige mængde kuldioxid, siger Pia Tobberup, der er kommunikations- og pressechef hos McDonald’s Danmark.

Hun forklarer desuden, at ismængden og kuldioxid-forholdet spiller indbyrdes sammen, fordi kuldioxid har en kølende effekt.

- For eksempel tænker vi ind, at isen ved servering lægger sig som et låg på colaen, hvilket blandt andet holder kuldioxid-niveauet i skak, så colaen ikke bliver doven.

Hos McDonald’s Danmark mener man også, at den ekstra lækre cola-smag er et resultat af, at man ikke går på kompromis med de høje standarder.

- Vi sikrer, at alle relevante medarbejdere kender procedurerne, og at maskinen løbende bliver kalibreret og vedligeholdt, så colaen bliver, som den skal være, hver gang, understreger Pia Tobberup.

Men selvom colaen er god, så har nogen i udlandet tilsyneladende oplevet at mængden af pomfritter i menuen var alt for lav. Her afslører McD-ansatte, hvordan de har snydt dig med fritterne.

Føler du dig ikke snydt med pomfritterne, så kan det være, det er tid til at få testet denne nye pommes frites-trend, som er en kæmpestor succes?