Har du tømmermænd? Så læs med her

Det gælder om at drikke noget mere, hvis hovedet dunker

Tag lidt mere at drikke, hvis du har det skidt i dag. Foto: Colourbox
Tag lidt mere at drikke, hvis du har det skidt i dag. Foto: Colourbox

Var det en god fest? Betaler du prisen i dag? Så læs med her.

Tømmermænd skyldes tørst og hovedpine, slår lægen Jerk W. Langer fast over for Ekstra Bladet.

– Alkohol er vanddrivende, så man mister altså mere væske, end man drikker. Og så kommer man i væskemangel, og det gør, at hjernen skrumper en lille smule. Det er det, som giver en del af hovedpinen. Og det at få genoprettet væskebalancen er en god ting, og det er den enkeltstående bedste ting, som man kan gøre mod tømmermænd.

Se også: Pizza-gigant lancerer ny topping 1. januar: 'Fy for den lede'

Selveste James Bond eller i hvert fald skuespilleren Daniel Craig har denne tømmermands-kur, som han har fået fra kollegaen Mark Wahlberg.

– Der er noget, som kaldes Pedialyte. Det er en mikstur, som du giver til børn, der er dehydrerede. Hvis du vågner op om morgenen, og du har sådan en stående standby, og du skyller det hele ned ... Så kan du fortsætte med at drikke, siger Craig til onlinemagasinet Dujour.

Og han er en mand, der taler af erfaring. Hjemmesiden BGR.com har talt sammen, hvor meget Bond drikker, og Craig er blandt de mest drikfældige med et alkoholindtag på mellem 16 og 26 genstande pr. film.

I Danmark bruges Pedialyte på børneafdelinger, og den findes ikke i almindelig handel, oplyses det på Sundhed.dk, som i stedet henviser til Revolyt, der kan købes på apotekerne.

Strålende behandling
Men James Bond er jo kendt for at være en sprængfarlig herre, så Ekstra Bladet giver naturligvis ikke hans råd videre uden at konsultere en læge. Og herfra er der grønt lys:

– Det er et rehydreringsmiddel, som genopretter væskebalancen. Det tilfører vand samt noget salt og nogle mineraler, som bliver skyllet ud, og som er gode for at holde fast på væskebalancen. Det er en strålende behandling, siger lægen Jerk W. Langer.

Se også: Ramt af fyrværkeri: Her endte 98 på skadestuen

Det nye år byder forhåbentligt på flere fester, og DR’s tv-læge Peter Qvortrup Geisling advarer mod blandt andet rødvin, hvis hovedet ikke skal buldre for meget:

– Mørk alkohol giver flere tømmermænd end lys alkohol. Og det er, fordi der er en hel masse affaldsstoffer i de tønder, som den mørke alkohol modnes i. Noget, som også gør tømmermænd værre, er rygning, siger Geisling og slår fast, at det kan give særdeles onde tømmermænd, hvis du følger alt for meget i Bonds fodspor, når det gælder flirt.

– Der findes også en anden slags tømmermænd – nemlig dem, hvor du har opført dig åndssvagt. Hvis du eksempelvis lægger an på naboens kone, fordi han er gået tidligt i seng, så kan du få det fysisk skidt dagen efter. Og der hjælper det ikke at genoprette væskebalancen, siger Peter Qvortrup Geisling.

27 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere