Har lånt Falck to milliarder - nu kræver de ind

De to stenrige ejere Lundbeckfonden og Kirkbi kræver nu aktier for milliardlån til Falck

Der kræves nu aktier i Falck, efter to hovedrige ejere har lånt koncernen to milliarder kroner. Foto: PR
Der kræves nu aktier i Falck, efter to hovedrige ejere har lånt koncernen to milliarder kroner. Foto: PR

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Med udgangen af 2017 gik Falcks to storaktionærer Lundbeckfonden og Kirkbi ind og lånte selskabet to milliarder kroner.

Men nu kræver de to hovedrige pengetanke deres lån konverteret til aktier. Ifølge Falcks kommunikationsdirektør Kaspar Bach Habersaat er meningen, at alle to milliarder kroner konverteres:

- Forventningen er, at det bliver de, siger han.

Samfund Overvejer at tage ambulancedriften fra Falck

Gennem de seneste år har Falck været ude i økonomisk stormvejr, og gennem tiden er der optaget solide banklån. Det var netop for at dæmme op for disse, at ejerne gik ind med kapital, lød det sidste år til Finans.

- Falck har en meget høj bankgæld, og det må vi gøre noget ved, så ledelsen kan få ro på bagsmækken, sagde Lene Skole, adm. direktør i Lundbeckfonden, i den forbindelse.

Kaspar Bach Habersaat fortæller, at det endnu ikke er truffet en endnu afgørelse for det videre forløb.

Ny storaktionær

Allan Søgaard Larsen er tidligere topchef i Falck. Arkivfoto: Gorm Olesen/Ritzau Scanpix
Allan Søgaard Larsen er tidligere topchef i Falck. Arkivfoto: Gorm Olesen/Ritzau Scanpix
 

Det er dog ikke kun økonomisk, at Falck er under pres. For nyligt kom koncernen så også ud i en tillidskrise, da det blev slået fast af konkurrencemyndighederne, at Falck har forsøgt at stække konkurrenten Bios ved blandt andet at sætte negative historier i søen.

Palle Smed skal nu stå ret igen. Arkivfoto: Ritzau Scanpix Samfund Nu skal omstridt spindoktor igen stå ret

Dengang hed topchef Allan Søgaard Larsen, der gennem selskabet Liberatio var medejer af 6,7 procent af aktierne i 2017 og 10,3 procent af aktierne i 2016. Siden er Allan Søgaard Larsen blevet fyret, og nu er han heller ikke længere medejer.

I dag er aktierne solgt til Tryghedsgruppen, der nu har en ejerandel af Falck på cirka 10 procent, mens Allan Søgaard Larsens selskab er helt ude af ligningen. I en skriftlig kommentar skriver Tryghedsgruppens kommunikationschef, Michael Carlsen:

'I juni 2017 laves købsaftale om Liberatio’s (den tidligere Falckledelse) ejerandel i Falck med effektuering i januar 2019. I dag ejer TryghedsGruppen over 10 pct. af Falck.

Det er aftalt med Liberatio ApS at de nærmere vilkår, herunder pris m.v. er fortrolige.'

I et skriftligt svar skriver Lundbeckfonden, der ejer 57,4 procent af aktierne i Falck:

'Det er helt rigtigt, at der er en konvertering på vej, men fordelingssnøglen kender vi reelt først til generalforsamlingen, når alle aktionærerne har meldt tilbage. Datoen for generalforsamlingen ligger endnu ikke fast, men det bliver i løbet af foråret,' skriver Pernille Thorborg Jasper, pressechef.

70 kommentarer
Vis kommentarer